Після удару ЗСУ по Макіївці російська пропаганда вкотре "знищила" всі українські HIMARS. США відреагували

Після катастрофічних втрат ЗС РФ у Макіївці російське міністерство оборони вдалося до відвертої брехні, заявивши про знищення п’яти українських РСЗВ HIMARS. При цьому загальна кількість таких ракетних систем, які росіяни “знищили” на словах від початку, уже вдвічі перевищує їх реальне число на озброєнні ЗС України.

3-4 січня, після своєї катастрофи в Макіївці, росіяни буцімто “знищили” одразу п’ять установок HIMARS – одну ту, що била по Макіївці, і ще чотири в Дружківці. Про останнє повідомляло урядове інформагентство “РИА Новости” з посиланням на МО РФ.

“Після нищівного удару ЗСУ по базі у Макіївці у міноборони РФ вигадали чергові “перехоплені снаряди” та “знищені HIMARS”, а також завдали удару по льодовій арені “Альтаїр” у Дружківці, де насправді розташовувався склад з гуманітарною допомогою. І от зі “знищеними HIMARS” міноборони РФ вже потрапило в комічну ситуацію, бо якщо підрахувати всі повідомлення російського оборонного відомства, то виходить, що окупанти вже “знищують” ці ракетні установки по другому колу”, – ідеться в повідомленні.

“Так, з появи HIMARS у ЗСУ міноборони РФ відзвітувало про “знищення”, “ураження” чи “подавлення” (причому у більшості випадків йшлося саме про знищення чи ураження)… до 40 одиниць ракетних систем HIMARS. Це при тому, що наразі у ЗСУ є 20 одиниць цих ракетних систем, постачання ще 18 заплановане на наступні роки”, – зазначають військові експерти.

Тим часом у Білому домі заявили, що США не мають підтверджень російських заяв про знищення ракетних систем HIMARS в Україні.

Представник Ради національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі у розмові з журналістами заявив: "Я бачив заяви росіян про те, що вони вразили систему HIMARS і у відповідь на це ми не маємо інформації, щоб підтвердити це".

Він додав, що РФ вже публікувала такі звіти про знищення HIMARS, припускаючи, що це частина дезінформаційної кампанії кремлівського диктатора Володимира Путіна, яка описує 10-місячний напад Росії на Україну як "оборонну воєнну операцію".

За матеріалами Новинарні, Defense Express, НВ

пропаганда HIMARS війна

Знак гривні
Знак гривні