Фото дня. Найвищий вертикальний цвинтар у світі, де спочиватиме Пеле

4 січня легенду бразильського футболу Едсона Арантіса ду Насіменту провели в останню путь. Він спочиватиме у мавзолеї у вигляді стадіону на найвищому кладовищі у світі. Пеле придбав місце для мавзолею 19 років тому, тому що воно "не схоже на цвинтар".

Про це повідомляє The Guardian.

Розташоване в Сантосі, де "Король" грав більшу частину своєї легендарної кар'єри, кладовище Memorial Necropole Ecumenica загальною площею 40 000 кв. метрів має цілодобовий ресторан, каплицю, автомобільний музей, невеликий рибний ставок і вольєр.

Офіційно відкритий в 1991 році, цвинтар має 18 000 місць для поховання і став першим вертикальним кладовищем у світі, де передбачено місце для мавзолеїв.

Розташований на першому поверсі мавзолей Пеле площею 200 квадратних метрів буде оформлений як футбольний стадіон, а його труна стоятиме посеред штучного газону, оточене фотографіями часів його слави.

Бразильський футболіст Пеле помер 29 грудня у віці 82 років після боротьби з раком. Короля футболу під час дводенної церемонії прощання прийшли вшанувати сотні тисяч людей.

6817.webp

Фото: Anadolu/Getty Images

SEI_139022231.webp

Фото: AFP

пеле архітектура цвинтар

Знак гривні
Знак гривні