Фото дня. Військовий ЗСУ читає в окопі книжку Тімоті Снайдера

Американський історик і письменник, професор Єльського університету і фахівець з історії Східної Європи Тімоті Снайдер поділився фото військового ЗСУ.

На цьому фото український воїн читає книгу Тімоті Снайдера The Road to Unfreedom 2018 року. В українському перекладі "Шлях до несвободи: Росія, Європа, Америка" книжка вийшла у 2020 році у видавництві "Човен".

"Найвища честь для автора – читач", – написав Снайдер української мовою.

Як повідомили у пресслужбі Українського католицького університету, фото зроблене на напрямку Кремінна – Сватове. Військовий на фото ― це Олександр Ширшин ― військовий 80 бригади та випускник УКУ. 

FledRc-XEAEgFxJ1.png

Олександру Ширшину — 28 років. Він народився у Миколаєві у мультикультурній родині. Коли Сашку було 5 років, сім’я переїхала до Криму. У 2014 році, щоб не давати присягу Росії, Ширшин перевівся з Севастопольського національного університету ядерної енергетики та промисловості і закінчив військову кафедру в Одесі. Навчання продовжив у Харкові. Згодом перевівся в університет у Польщі.

З 24 лютого Олександр захищає Україну на передовій у складі 80 окремої десантно-штурмової бригади. У липні військовий отримав поранення, але згодом повернувся на фронт. Восени Олександра Ширшина нагородили орденом "За мужність" третього ступеня. Зараз чоловік бере участь в контрнаступальній операції ЗСУ.

Докладну історію Олександра можна прочитати тут.

війна мистецтво слава зсу снайдер

Знак гривні
Знак гривні