Росія кинула на війну всі сили і техніку. Захід має віддавати Україні все, що може, – Курт Волкер

Курт Волкер, колишній посол США в НАТО та спецпредставник Держдепу США з питань України, вважає, що країни Заходу мають продовжувати постачати Україні озброєння, щоб допомогти нашій країні якомога швидше виграти війну, адже Росія пішла ва-банк і кинула на війну усі свої наявні засоби.

Про це він розповів в інтерв'ю Еспресо.

Росія вже кинула в цю війну все, що могла: призовників, в'язнів, всю свою військову техніку, іранську військову техніку. Я не впевнений, що їм залишилося ще щось кидати. Звичайно, вони будуть говорити такі речі, намагаючись переконати Захід, щоб той засумнівався і не передавав зброю. Але насправді ми маємо віддавати Україні все, що можемо, щоб вона якомога швидше виграла цю війну", – сказав Волкер.

За словами дипломата, Росія навряд чи може якось реагувати на постачання передового озброєння Заходу, як-от ЗРК Patriot.

"Єдине, що вони можуть зробити для ескалації, це застосувати ядерну та біологічну зброю, яка, як вони знають, знищить їх самих. Зробить територію, яку вони намагаються завоювати, непридатною для проживання та спричинить негайну відповідь з боку інших країн. Здається, вони не збираються цього робити. Зі звичайними засобами вони не здатні зробити більше", – пояснив Волкер.

Він додав, що не розуміє, які можуть бути заперечення проти того, щоб системи Patriot надавалися Україні. "Ці системи оборонні, щоб допомагати захистити цивільне населення та цивільну інфраструктуру. Заперечуючи, Росія майже стверджує, що вона мала право напасти на Україну, що, звісно, ​​є неприйнятним відповідно до законних методів міжнародного правосуддя", – наголосив Волкер.

Крім того, ексспецпредставник Держдепу США з питань України прокоментував заяву російського міністра закордонних справ Лаврова, у якій очільник МЗС РФ відмовився від запропонованої Володимиром Зеленським "формули миру" та пригрозив російською армією.

"У заяві Лаврова дуже багато смішного. По-перше, він припускає, що російська армія може вирішити проблему. Російська армія на межі провалу, їй справді важко. По-друге, це дежавю в його заявах, тому що це нагадує мені час, коли я був спеціальним представником Державного департаменту США з питань України. В той час Росія удавала, що України не існує, і вони можуть вести переговори лише із Заходом, зі США, а Україна не є стороною жодних переговорів і не має легітимності чи представництва.

Подібне вони знову говорять через заяви Лаврова. Зараз вони хочуть вести переговори з Україною, країну яку вони атакують, але вести переговори через інших, а цього просто не відбудеться", – сказав Волкер.

погрози рф волкер дипломатія підтримка заходу

Знак гривні
Знак гривні