Нічна атака росіян дронами-камікадзе: усі "шахеди" знищили сили ППО, допомогло й західне озброєння

У ніч з 1 на 2 січня 2023 року російські окупанти завдали масованого удару безпілотниками-камікадзе іранського виробництва «Shahed-131/136».

Про це повідомляє Командування Повітряних сил.

Зазначається, що у результаті бойової роботи протиповітряна оборона Повітряних Сил у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України знищила усі 39 ударних БпЛА.

shahed-geran-690x398.jpg

Фото: ГУР МОУ

"До відбиття нападу залучено зенітні ракетні підрозділи, винищувальну авіацію Повітряних Сил та мобільні вогневі групи. Дедалі активніше залучається техніка та озброєння, надані Україні нашими західними партнерами", – йдеться у повідомленні.

Крім того, захисники неба знищили два БпЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10» та керовану авіаційну ракету Х-59.

Від ТЕКСТІВ: Вчасні та точні офіційні заяви щодо кількості знищених ракет і дронів окупантів та повідомлення про успішну роботу нашої ППО – надзвичайно важливі для належного інформування суспільства та запобігання поширенню панічних настроїв. Однак, якщо згідно з офіційними заявами, все збили, але все одно пошкодження отримали такі, що скаче напруга, в метро частково не працюють турнікети, діють екстрені відключення тощо, то мимоволі виникають запитання: що ж насправді сталося і чому докладно не пояснити це?

ППО шахеди атаки Росії

Знак гривні
Знак гривні