Британія передала Україні понад 1000 металошукачів VALLON і комплекти для знешкодження бомб

У рамках останнього пакету допомоги Велика Британія передала Україні понад 1000 металошукачів VALLON і 100 комплектів для знешкодження вибухових пристроїв.

Про це повідомляється у  пресрелізі британського уряду.

Зазначається, що цей пакет допомоги допоможе українським піротехнікам розмінувати поля та зробити безпечними звільнені території, житло мирних мешканців та інфраструктуру.

«Використання Росією наземних мін і націлювання на цивільну інфраструктуру підкреслюють шокуючу жорстокість вторгнення Путіна. Цей останній пакет підтримки Сполученого Королівства допоможе Україні безпечно очистити землю та будівлі, коли вона повертає свою законну територію», – зазначив міністр оборони Британії Бен Воллес.

"Металошукачі VALLON допоможуть військам долати мінні поля і розчищати маршрути пересування. Вони також забезпечить очищення цивільної інфраструктури та будинків від вибухонебезпечних предметів, що дасть змогу людям безпечно повернутися до своїх домівок.

5f6a1456.jpg

Фото: АрміяInform

Набори для знешкодження вибухових пристроїв призначені для знешкодження нерозірваних російських бомб, боєприпасів і саморобних вибухових пристроїв.

Це обладнання для знешкодження вибухонебезпечних предметів є одним з найновіших серед широкого спектра обладнання, яке Велика Британія передала Україні на підтримку її боротьби проти російського незаконного вторгнення", – йдеться у пресрелізі.

Повідомляється, що ці постачання є останніми в рамках підтримки, яку Велика Британія надавала Україні протягом 2022 року і яка продовжиться у 2023 році.

розмінування військова допомога знешкодження бомб україна-британія

Знак гривні
Знак гривні