США зіткнулися з труднощами у допомозі відновленню енергосистеми України – CNN

Держсекретар США Ентоні Блінкен знову пообіцяв у вівторок "невтомно працювати з G7 та іншими партнерами над ремонтом, заміною та захистом енергетичної інфраструктури України", однак ці зусилля супроводжують певні труднощі.

Про це пише CNN.

Початковий транш американського електрообладнання, який містив такі важливі елементи, як автоматичні вимикачі, реле, роз'єднувачі, прибув в Україну понад тиждень тому як частина багатомільйонної допомоги адміністрації Байдена для підтримки української енергетичної системи.

Однак, за словами високопоставленого американського чиновника, ремонт постраждалої від російських атак енергетичної інфраструктури України ускладнюється дефіцитом потрібних компонентів і несумісністю обладнання, які Києву можуть передати західні партнери.

320629578_544600887289185_329708639029214480_n-e1671377559568.jpg

В Україну прибуло обладнання від США. Фото: Олександр Кубраков/Фейсбук

Зокрема, США та їхні партнери постали перед проблемою порушення глобального ланцюжка постачання необхідного для ремонту обладнання. Долати ці труднощі у Вашингтоні намагаються разом із приватним сектором.

Крім того, деякі з важливих компонентів ремонту енергомережі, які використовуються в Сполучених Штатах, не сумісні в Україні, оскільки призначені для роботи на різних частотних діапазонах.

У зв’язку з цим США сподіваються, що надання систем протиповітряної оборони допоможе протистояти російським атакам на українську критичну інфраструктуру, щоб обладнання, надане США та партнерами, не було знищено.

У короткостроковій перспективі США намагаються визначити місцеперебування пріоритетних для української сторони об'єктів критичної інфраструктури, які будуть використовуватися для підтримки життєво важливих комунальних послуг навіть у разі блекауту.

ракетний терор РФ україна-сша обстріли енергосистем допомога заходу

Знак гривні
Знак гривні