Через 3-4 атаки Росія залишиться без ракет, межа по нормативах пройдена, – Данілов

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов вважає, що у росіян лишилось запасів ракет на 3–4 атаки, але після цього в них будуть вичерпані усі запаси, що неприпустимо для військових.

Про це він заявив в інтерв'ю УП.

"Якщо рахувати на великі атаки, які у нас уже відбулися, то у них залишилося максимум на дві-три, може, на чотири нашкребуть. 

Але тоді вони повністю залишаться без ракет, що є неприпустимо, адже у них можуть з’явитися зовсім інші виклики і вони мають хоч якийсь запас залишити", – розповів Данілов.

За його словами, "ту межу, яку по нормативах вони б мали втримувати, вони її вже пройшли і пройшли доволі давно". Однак, уточнив він, в арсеналі росіян більш-менш достатньо ракет С-300.

Також Данілов зауважив, що військові навчились збивати іранські дрони-камікадзе "Shahed-136/131", якими озброїлись росіяни.

"У них є "Шахеди", але хочу зауважити, що ми навчилися з ними боротися.  Якщо немає якихось форс-мажорів, то нещодавно був випадок, коли ми всі 100%, які вони направляли, збили", – наголосив він.

Данілов додав, що на сьогодні є проблемою те, що Росія веде перемовини з Іраном щодо постачання ракет.

"І це для нас виклик. Наш президент, люди, які займаються міжнародними контрактами, міністр закордонних справ роблять все можливе, щоб цього не відбулося.

Але ми не можемо гарантувати, що цього не станеться. Тому що Іран з 1979 року живе, скажімо так, у власній парадигмі, у власному світі. 

Але якщо Російська Федерація уже просить ракети у цієї країни, тоді мова йде про те, що внутрішніх спроможностей з виробництва у них немає. 

Вони виготовляють якісь свої ракети, але та кількість, яка у них була на початку війни, і те, що вони виробляють – це неспівставні речі", – заявив секретар РНБО. 

данілов ракетний терор РФ втрати ворога ракети рф

Знак гривні
Знак гривні