Росія спалить повністю придатні запаси боєприпасів до початку 2023 року, якщо не знизить темп – Reuters

Через високу інтенсивність використання артилерії Росія змушена використовувати снаряди, виготовлені понад 40 років тому, і якщо не знизить темп, то може вичерпати запаси повністю придатних боєприпасів вже на початку 2023 року.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопосадовця міністерства оборони США.

"Вони (росіяни) взяли боєприпаси зі застарілих запасів, що свідчить про те, що вони готові використовувати ці старі боєприпаси, деякі з яких були вироблені понад 40 років тому", – сказав він на умовах анонімності.

Високопоставлений американський військовий чиновник оцінив, що за відсутності постачання снарядів з інших країн, зокрема Ірану та Північної Кореї, Росія спалить свої повністю придатні запаси боєприпасів до початку 2023 року.

"Ми оцінюємо це з урахуванням інтенсивності вогню, з якою Росія використовує свої артилерійські та ракетні боєприпаси з позиції того, що ми називаємо повністю придатними артилерійськими та ракетними боєприпасами", – сказав посадовець.

Використання старих запасів пов'язане з певними ризиками, зазначив посадовець.

"Іншими словами, ви завантажуєте боєприпаси, схрещуєте пальці та сподіваєтеся, що вони вистрілять, або коли вони приземляться, що вони вибухнуть", – сказав чиновник.

Reuters нагадує з посиланням на заяву постійної представниці Великої Британії в ООН, що Москва намагається отримати від Ірану сотні балістичних ракет і натомість пропонує Тегерану безпрецедентний рівень військово-технічної підтримки.

Барбара Вудворд також заявила, що Британія "майже впевнена, що Росія намагається отримати зброю з Північної Кореї та інших країн, що перебувають під жорсткими санкціями, оскільки її власні запаси відчутно зменшуються"

боєприпаси артилерія рф росія-іран-кндр

Знак гривні
Знак гривні