У Словаччині запрацював центр з ремонту військової техніки для України

У місті Кошице на сході Словаччини розпочала роботу база з ремонту військової техніки для Збройних сил України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bild.

Про початок роботи бази заявив бригадний генерал Крістіан Фройдінг, голова спеціального штабу по Україні в міністерстві оборони Німеччини.

"За допомогою нового ремонтного центру поблизу кордону Словаччини з Україною уряди та збройова промисловість хочуть забезпечити подальше використання важких озброєнь для відбиття агресивної війни Росії", – сказав Фройдінг.

Німецька танкобудівна компанія Krauss-Maffei Wegmann (KMW) наразі організовує в регіоні ремонт великої техніки, яку було зношено або пошкоджено в боях в Україні, таких як самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000.

013e0000-0aff-0242-ce7e-08da8457e8a3_w1597_n_st-1.jpg

САУ «Panzerhaubitze 2000» військових України. Фото: Радіо Свобода

Правовою основою співпраці є міжурядова угода між Словаччиною та німецьким урядом.

Нагадаємо, що минулого тижня міністр закордонних справ Словаччини Растислав Качер повідомив про схвалення нового пакета військової допомоги для України, до якого входять боєзапас великого калібру й для винищувачів, теплі речі та інше спорядження.

Крім того, він оголосив, що Словаччина розгляне можливість відновити виробництво боєприпасів для потреб України.

А в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна" Растислав Качер заявив, що Словаччина планує передати Україні свої винищувачі МіГ-29, приготування для цього можуть початися найближчими тижнями.

"Ми ще не передали вам МіГ-29, але готові це зробити. Ми говоримо з нашими партнерами у НАТО про те, як це зробити.

Найближчими тижнями до Словаччини прибуде українська делегація і ми разом з американськими друзями будемо працювати над тим, щоб це стало реальністю… Я дуже оптимістично налаштований з цього приводу, думаю, це скоро відбудеться і літаки будуть в Україні", – зазначив він.

україна-словаччина військова допомога ремонт техніки військова техніка

Знак гривні
Знак гривні