Goblin mode. У Празі встановили статую гобліна з обличчям Путіна (ФОТО)

На місці пам'ятника радянському воєначальнику Івану Конєву в Празі встановили тимчасову статую гобліна з обличчям Путіна

Про це повідомляє чеське інформагентство ČTK.

5 грудня у чеській столиці встановили пам'ятник російському диктатору Путіну у вигляді гобліна, який закручує газовий кран. Скульптура стоятиме протягом 30 днів, а потім буде виставлена на аукціон. Зібрані кошти підуть на закупівлю зброї для України, повідомив автор статуї, коваль і скульптор Душан Достал.

FjNnEXLX0AAXv7n1.png

Фото: Dárek pro Putina

Пам'ятник маршалу Конєву був демонтований місцевою владою навесні 2020 року. Його замінять меморіалом на честь визволення Праги наприкінці Другої світової війни. Наразі це місце тимчасово зайняла статуя Путіна, яка, на думку автора, покликана вказати на винуватця нинішнього зростання цін на енергоносії.

Читайте також: «Режим гобліна». Оксфордський словник назвав слово року

За словами скульптора, статуя з піднятою правою рукою також уособлює Путіна у поєднанні з нацистським лідером Адольфом Гітлером, і таким чином виражає позицію, яку займає російський президент.

Встановлення статуї та її подальший аукціон організував бізнесмен Далібор Дєдек, який на початку травня оголосив акцію "Подарунок для Путіна" зі збору коштів на зброю для України.

Читайте також: Чехія віддасть Україні військову техніку в межах «кругового обміну» з Німеччиною

аукціон україна-чехія путінізм путін зло

Знак гривні
Знак гривні