ТЕКСТИ шукають інтерна, який працюватиме над проєктами з журналістики даних

Ми шукаємо людину, якій цікаво досліджувати різні явища життя й ділитися знахідками з широкою громадськістю.

Наш інтерн має вміти ставити нестандартні питання та шукати на них відповіді. Необхідні базові навички з програмування в R або Python. Знання html-верстки й зацікавлення інтерактивною графікою, яку можна робити у d3.js. стануть істотною перевагою.

Також важливо володіти журналістськими навичками: вміти виділяти головне, шукати інформацію та джерела даних і писати тексти зрозумілою мовою. А також любити свою справу так сильно, щоб мати запал набивати дані в таблиці руками впродовж днів (таке іноді трапляється) й до того ж перевіряти їх.

Ідеальних знань і умінь від інтернів ми не очікуємо, тому всього, чого ви не вмієте чи не знаєте, – навчимо. Головне – прагнути шукати приховане й неочевидне, навчатися й опановувати нові інструменти роботи з даними та їхні візуалізації.

Інтерни працюватимуть і над власними проєктами, й у команді з іншими дата-журналістами та аналітиками ТЕКСТІВ.

Умови:

– інтернатура триватиме 4 місяців. Після завершення можливе, але не гарантоване працевлаштування;

– оплата даватиме змогу жити в Києві та орендувати квартиру;

– інтерн має витрачати на роботу в ТЕКСТАХ 4 год упродовж робочого дня. Можна одного дня працювати більше, іншого — менше, але загалом має бути 20 год на тиждень;

– під час офісного дня обов'язково працювати з редакції (якщо не буде повного блекауту).

Чекаємо на ваше резюме й мотиваційний лист (наявність листа істотно збільшує шанси на співбесіду): texty.org.ua(равлик)gmail.com (у темі листа вказуйте “Інтернатура”). Надсилайте до 15 грудня 2022 року.

стажування редакційне інтерн

Знак гривні
Знак гривні