Конверти з вибухівкою надійшли не лише посольству України в Іспанії, а й збройовій компанії й військовій базі

Поліція Іспанії вивчає можливий зв'язок між двома листами з вибухівкою, надісланими на адресу посла України в Мадриді та на адресу компанії, яка виробляє зброю, що, зокрема, постачається в Україну.

Про це повідомляє Reuters.

У першому інциденті співробітник посольства України в Мадриді поранив руку, коли відкрив конверт, адресованому послу. За словами представниці іспанського уряду Мерседес Гонсалес, пакунок надійшов звичайною поштою і не був просканований.

Пізніше посол України в Іспанії Сергій Погорельцев сказав телеканалу TVE, що він працює в посольстві "без страху". "У нас є інструкції від міністерства в Україні, що, враховуючи ситуацію, ми повинні бути готові до будь-якого виду інциденту ... будь-якого виду російської діяльності за межами країни", – сказав він.

Після інциденту міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наказав усім посольствам України за кордоном "терміново" посилити охорону і закликав Іспанію розслідувати напад. Верховний суд Іспанії розпочав розслідування інциденту в посольстві як можливого терористичного акту.

Через кілька годин після вибуху у посольстві Instalaza – компанія з виробництва зброї в Сарагосі отримала аналогічну посилку. Цю інформацію підтвердила поліція.

Представниця місцевої влади заявила, що обидва конверти, схоже, мали одного і того ж відправника, оскільки на зворотному боці обох була написана однакова адреса електронної пошти. Пакунки нібито надійшли з України, і це насторожило збройову компанію, яка викликала поліцію.

Конверт, який був відправлений в Сарагосу, був розміром 10 х 15 см, і рентгенівський знімок показав вибуховий заряд з дротяною лінією, готовою до активації при відкритті конверта.

Іспанська державна поштова компанія Correos повідомила Reuters, що співпрацює зі слідством.

Доповнено:

Як повідомляє видання EL ESPAÑOL із посиланням на дані в поліції, новий підозрілий пакет із ймовірною бомбою всередині виявили на іспанській військовій авіабазі Торрехон-де-Ардос, звідки останніми місяцями відправляли допомогу Україні.

іспанія західна зброя росія терорист посольство

Знак гривні
Знак гривні