Важливість Луганська як логістичного центру для росіян (КАРТИ, СУПУТНИКОВІ ФОТО)

OSINT-аналітики Def Mon, @NLwartracker, @ArtisanalAPT і @Tatarigami_UA пояснюють, чому Луганськ є ключовим місцем для російського логістичного апарату, за допомогою супутникових знімків і карт. ТЕКСТИ наводять переклад треду.

Луганськ міститься приблизно посередині активної лінії фронту, якраз поза зоною досяжності HIMARS. Технічно він перебуває в межах досяжності, але це вимагало б від ЗСУ вести вогонь із зони активних бойових дій, що було б занадто ризиковано.

Fiks5WXWAAEmgEz.jpg

Це Ювілейне, населений пункт на околицях Луганська. Близько половини селища складається з промислової зони з великою вугільною шахтою. Ця територія функціонує як логістичний центр для російських збройних сил. Червоними крапками позначені транспортні засоби. Помаранчеві ділянки, позначені цифрами, – місця зйомки.

FiktZl_WQAAq-tC.jpg

Прямо вздовж головної дороги знаходимо цей склад. На прилеглій території стоїть близько 20 автомобілів. Я вважаю, що цей склад, швидше за все, використовується у військових цілях.

FikubOoXwAEc7CQ.jpg

Всього за 230 м на північний схід ми бачимо заправну станцію, на знімку видно, як заправляються автомобілі та 12 паливних баків, позначених білими крапками. Вони роблять це в ясний сонячний день, вони знають, що перебувають поза зоною досяжності для HIMARS.

FikvG3FWYAIfEet.jpg

Так виглядають паливні баки.

FikvYvUWYAEdzHg.jpg

На території вугільної шахти ми бачимо різні види техніки. Я думаю, що ця територія використовується для ремонту техніки, а також як штаб якогось підрозділу.

FikvpC4XgAMJ-X9 (1).jpg

На схід від вугільної шахти ми помітили 3 військові вантажівки біля цього складу. Можливо, вони використовуються у військових цілях.

FikwGGkXoAA7VMx.jpg

На цьому знімку ми бачимо колону, що рухається головною дорогою, деякі автомобілі на промисловому майданчику, можливо, процес перерозподілу поставок. Найцікавіше в цьому – 5 вантажівок, які ховаються в кущах на північ від дороги.

FikwSaMXEAAspBz.jpg

Цей комплекс розташований на північному кінці промислової зони. Спочатку він виглядав досить невинно, але після порівняння кількох знімків, ми змогли виявити значну кількість руху з поєднанням військових та цивільних транспортних засобів. Я припускаю, що цей комплекс використовується у військових цілях.

FikxQxCX0AAL4mS.jpg

Посеред цього всього у нас є промисловий майданчик. Мені незрозуміло, для чого він використовується, але історично там завжди було багато техніки.

Fikxw-fXoAAOxbM.jpg

Чому Луганськ важливий? До харківського контрнаступу ЗСУ російські війська могли використовувати залізничне сполучення між Валуйками і Луганськом, а Старобільськ був одним з логістичних пунктів на цьому шляху. GMLRS/M31 ледве могли дістати до залізниці.

FikzgzxWQAIIRuO.jpg

Ситуація змінилася після харківського контрнаступу ЗСУ, тепер майже вся залізнична лінія між Валуйками та Луганськом опинилася в зоні дії GMLRS/M31, що означає, що росіяни мають лише два залізничних сполучення, а Луганськ є єдиним великим населеним пунктом вздовж лінії фронту, який не потрапляє в зону досяжності

Fik0uTmXwAA-Q74.jpg

І якщо ми подивимось на південь, то побачимо, як логістичні альтернативи росіян стають все більш і більш обмеженими. Вони значною мірою залежать від єдиного безпечного маршруту з Криму, але навіть він скомпрометований обмеженою функціональністю Керченського мосту.

Fik3_gTXoAIgLHB.jpg

Росіяни це знають, і саме тому вони намагаються створити більше варіантів, можливо, побудувавши нову дорогу з Криму. Росіяни планують розширити дорогу через Арабатську стрілку для покращення логістики до південного району операцій. Маршрут через Армянськ зараз знаходиться в зоні дії HIMARS і є занадто небезпечним для використання росіянами.

FiKK9HXXgAIere2.jpg

Я також вважаю, що саме тому російсько-терористичні війська продовжують наступати з величезними втратами в районі Павлівки. Однією з причин, чому вони так наполегливі цьому районі, може бути пошкодження Керченського мосту. Можливо, вони намагаються створити буфер і встановити залізничне сполучення Мелітополь <-> Донецьк.

Fg5qhROWQAAd2to.jpg

Що потрібно для того, щоб ЗСУ змогли зруйнувати логістичну мережу російських бойовиків на цьому етапі? Україні потрібна зброя більшої дальності, щоб мати можливість завдавати ударів по російській логістиці на українській території і, бажано, на території Росії.

Російська армія надзвичайно залежна від залізниці для належного функціонування, і тоді як можливості Росії зменшуються щоразу, коли Україна здобуває територію, можливості України завдати удару по логістиці росіян також зменшуються, оскільки HIMARS не дозволено атакувати цілі на території Росії.

HIMARS луганськ логістика окуповані території

Знак гривні
Знак гривні