Троє морпіхів втекли з російського полону завдяки спланованій операції

Українських морпіхів вдалося повернути на підконтрольну Україні територію, організувавши їхню втечу з полону.

Про це розповів народний депутат, представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Ігор Копитін.

19 листопада у ВМС ЗСУ повідомили, що “з окупованої виведено трьох військовослужбовців окремого батальйону морської піхоти”.

“Військово-морські сили України вкотре доводять, що гасло “Своїх не полишаємо” для нас не просто слова”, – наголосили у ВМС. Проте подробиць не розголошували.

Натомість Копитін розповів деталі цієї операції, наголосивши, що історія визволення морпіхів вартує того, щоб про неї зняли фільм.

photo_2022-11-19_10-42-41.jpg

"Хлопці під час бойових дій потрапили в полон до російських окупантів. Їх утримували на непідконтрольній наразі території України. Про це дізналися у Командуванні ВМС та морської піхоти, де вирішили спланувати операцію, щоб спробувати витягнути хлопців з полону, бо своїх не кидаємо.

В результаті вдалося організувати втечу розвідників з полону, а потім переправити їх на підконтрольну Україні територію. Наразі хлопці у безпеці, та їхньому життю нічого не загрожує".

Окремо хотів би зазначити, що участь в операції по їх звільненню приймав миколаївець, «кіборг» та захисник «Азовсталі» Артем Дибленко, який нещодавно сам повернувся з ворожого полону. Та офіцери морської піхоти з позивними «Лютий», «Баркас» та «Омега», які фактично спланували цю операцію. На жаль, наразі не можу назвати їх імен, але після закінчення війни ми розкажемо їх історії. В тому числі історію мого товариша Дмитра з позивним «Омега», – розповів Копитін.

спецоперації морпіхи звільнення з полону полон

Знак гривні
Знак гривні