Найближчими днями світло буде по дві-три години на добу, – ДТЕК

Масштабні руйнування енергооб'єктів України, завдані російським агресором 15 та 17 листопада, спричиняють довгострокові відключення електроенергії, які можуть тривати по кілька днів.

Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, передає Інтерфакс-Україна.

"Це дні. Ми наразі будемо, на жаль, говорити не про планові відключення електроенергії, а про планові включення в деяких регіонах, а їх багато. На жаль, годин, протягом яких буде електрика, може бути дуже мало. Це дві-три години на добу", – сказав він.

Сахарук пояснив, що росіяни цього разу завдали багато шкоди об'єктам передачі – підстанціям, які передають електроенергію з одного району до іншого та через які заживлено багато областей у центрі та на заході. Крім того, через влучання ракети 15 листопада призупинила роботу одна із ТЕС групи ДТЕК.

За його словами, оперативні заходи щодо підключення споживачів вжито там, де це можливо, і частково розпочалися відновлювальні роботи, але їх поки що не можна провести скрізь.

"Частково відновлювальні роботи вже розпочалися, частково були перемикання технічні, наразі триває розбір завалів, зруйнованого обладнання, в деяких випадках треба розмінувати територію. Отже, роботи тривають, але ще не в масштабному форматі, коли можна було б уже встановлювати та монтувати обладнання", – описав ситуацію топменеджер ДТЕК.

За його розрахунками, внаслідок масованих російських атак наразі близько 40% українських споживачів мають дуже великі проблеми з електропостачанням.

"Прогнозів, коли ця цифра зменшиться, у мене поки що немає", – зазначив Сахарук.

Проте він назвав ситуацію, хоч і дуже складною, але контрольованою.

відключення світла дтек обстріли енергосистем енергетичний фронт

Знак гривні
Знак гривні