ЗСУ готуються до зими, встановлюючи на позиціях підземні модулі (ФОТО)

Українські військові на фронті готуються до зими. Інженерні бригади активно працюють над надійним облаштуванням наших позицій за допомогою підземних конструкцій.

Про це повідомляє АрміяInform.

Інженерні підрозділи встановлюють підземні металеві модулі на другій лінії оборони, адже на "нулі" застосувати інженерну техніку практично неможливо через загрозу ворожих обстрілів.

modul1.png

Фото: АрміяInform

"Модуль добре захищений та компактний. Він опускається у заздалегідь підготовлений рів та засипається землею у декілька шарів землі, між якими дерев’яний брус. У разі навіть близького попадання ворожого снаряду така конструкція убезпечить наших військових від загроз", – розповів один з військовослужбовців ЗСУ.

modul2.png

Фото: АрміяInform

В одному такому модульному блоці може розташовуватись до шести військових. Усередині усе облаштовано для комфортного перебування: встановлені ліжка і буржуйка для опалення.

modul3.png

Фото: АрміяInform

На встановлення одного такого мобільного блоку групі інженерів потрібно кілька днів, залежно від ситуації. Розпочали цю роботу вже давно, адже з настанням зими вкопувати такі конструкції буде набагато складніше.

"Працюємо майже без відпочинку, адже розуміємо, що ці мобільні блоки допоможуть хлопцям відпочивати в теплому та безпечному місці, в перервах між бойовими чергуваннями на передній лінії фронту. Облаштовуємо і сходи, і систему відводу води, щоб у дощові дні не було проблем", – каже військовослужбовець.

зсу війна зима інженерні війська позиції

Знак гривні
Знак гривні