До Довженко-Центру прийшли з обшуками. СБУ готує підозру екскерівництву

У Довженко-Центрі, де міститься найбільший український кіноархів, заявили про проведення слідчих дій і обшуків.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Центру.

За словами співробітників Центру, до будівлі прийшли представники прокуратури, поліції та Служби безпеки України та проводять обшуки.

"Шукають документи, пов'язані з забудовником", – кажуть у Довженко-Центрі.

У коментарі "УП. Життя" відсторонена директорка Довженко-Центру Олена Гончарук заявила, що відбувається силове захоплення підприємства.

"Зараз в будівлі близько 20 людей з поліції та СБУ. Формальний привід для обшуків – встановлення зв'язків колишнього директора Довженко-Центру Івана Козленка із забудовником. Також поліція цікавилась, де нова виконувачка обов'язків директора. Журналістів не пускають", – зазначила Гончарук.

СБУ вилучило печатку, що не було передбачено ухвалою, також заявили у Довженко-Центрі.

i75_ArticleImage_204772.webp

Фото: «Радіо Свобода»

Як повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець, співробітники прокуратури, поліції та Служби безпеки України проводять обшук у приміщенні Довженко-Центру на підставі ухвали слідчого судді.

У пресслужбі СБУ також підтвердили слідчі дії та зазначили, що одному із колишніх посадовців Центру готується повідомлення про підозру у зловживанні владою або службовим становищем.

Нагадаємо, Держкіно відсторонило Олену Гончарук від виконання обов’язків директорки Довженко-Центру і призначило нову виконувачку обов'язків – "кризову менеджерку" Юлію Каждан. Новопризначена очільниця інституції раніше займалася бухгалтерським обліком, гіпнотерапією і заснувала кінологічний центр.

У вівторок, 8 листопада, відбулася перша зустріч команди центру з новопризначеною в.о. директорки. Юлія Каждан приїхала у супроводі заступника голови Держкіно Максима Александрова. Команда Довженко-Центру не пустила новопризначену керівницю в офіс.

Читайте також: Кінологиня-гіпнотизерка як "кризова менеджерка" у Довженко-Центрі. Що відбувається в інституції і як колектив чинить опір

9 листопада Держкіно випустили заяву, зазначивши, що це незаконно – не пускати до будівлі Довженко-Центру призначену інституцією в.о. генеральної директорки Юлію Каждан.

сбу довженко-центр держкіно рейдерство

Знак гривні
Знак гривні