За кожним "жестом доброї волі" стоять колосальні зусилля ЗСУ: Залужний про визволення Херсонщини

Ймовірний вихід російських окупантів з Херсона – це результат активних дій Збройних сил України, які продовжують наступ відповідно до свого плану.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

"За кожним так званим «жестом доброї волі» противника стоять колосальні зусилля наших військ. Так само, як ворог відходив з Києва та Харківщини, залишав острів Зміїний, ймовірний вихід із Херсону – це результат наших активних дій.

Безпосередньо на Херсонському напрямку Сили оборони України зруйнували логістичні шляхи та систему забезпечення, порушили систему управління військами противника. Тим самим не залишили ворогу іншого виходу, ніж вдатися до втечі", – йдеться у заяві.

314498122_454020280244389_9140425851497203505_n.jpg

Фото: Генштаб ЗСУ

Залужний додав, що наразі вище командування ЗСУ не може підтвердити або спростувати інформацію про так зване виведення російських окупаційних військ з Херсона.

"Ми продовжуємо ведення наступальної операції відповідно до свого плану", – пояснив головнокомандувач ЗСУ.

За його словами, на Херсонському напрямку з 1 жовтня просування наших військ в глибину оборони противника становить до 36,5 км. Загальна площа відвойованої території сягає до 1381 кв. км, відновлено контроль над 41 населеним пунктом.

"Тільки протягом минулої доби на напрямку Петропавлівка-Новорайськ підрозділи Сил оборони просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, повернули Україні до 107 кв. км території. На напрямку Первомайське-Херсон ми просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, площа звільненої землі – 157 кв. км", – повідомив Залужний.

звільнення півдня зсу херсонщина залужний

Знак гривні
Знак гривні