До Роcії прибули вантажі з Ірану та Північної Кореї, ймовірно, зі зброєю (ФОТО)

З'явилися ймовірні візуальні підтвердження постачання зброї Росії від режимів Ірану та КНДР.

У четвер, 4 листопада, до Москви прибув вантажний літак Іл-76 з Тегерана. Найімовірніше, він доставив нову партію озброєння для російських окупантів.

Такими висновками поділилося видання Bild з посиланням на дві фотографії з розвантаженням літака в аеропорту Внуково. Знімки портал отримав від анонімного джерела.

1667657150-6464.webp

Розвантаження вантажного літака з Ірану в Москві. Фото: Bild

На зображеннях помітно, як вилочні навантажувачі перевозять піддони з великими коробками, які були на борту Іл-76. Однак про доставку зброї свідчить не тільки форма і розміри ящиків. Літак, який приземлився в Москві, належить приватній іранській авіакомпанії Pouya Air. До 2012 року вона називалася Yas Air, але провела ребрендинг, коли потрапила під санкції США.

За даними міністерства фінансів США, авіакомпанія займалася "перевезеннями незаконних вантажів". Сюди належить і зброя для іранських клієнтів на Близькому Сході. Доставлення здійснювалися від імені військово-політичного формування Корпус вартових Ісламської революції.

Видання Reuters 18 жовтня розповіло про нову домовленість між Росією та Іраном. Тегеран погодився відправити агресору балістичні ракети середньої дальності, зокрема, сімейств Fateh і Zolfaghar.

В українській розвідці 4 листопада підтвердили, що Москва і Тегеран уклали всі домовленості про постачання нової партії озброєння, куди входять і балістичні ракети. Однак перші поставки за новою угодою включають тільки 200 безпілотників.

Окрім Ірану, який 5 листопада вперше зізнався у продажі дронів-камікадзе Росії, що буцімто було до повномасштабного вторгнення РФ, Росії таємно постачає зброю й КНДР. Про це свідчать нещодавно розсекречені розвідувальні дані США.

Читайте також: КНДР таємно постачає Росії чималі партії артилерійських снарядів, – Білий дім

Експерти аналітичного центру 38 North, який досліджує події в КНДР, проаналізували супутникові знімки, де зафіксовано перший за кілька років потяг, що прибув на територію Росії з Північної Кореї 5тжовтня.

"У п'ятницю вранці о 10:24 за місцевим часом (01: 24 UTC) на одній із колій поряд із зоною обробки вантажів було видно склад із трьох закритих вагонів. Східний вагон світло-блакитний, другий здається більш темно-синім, а задній вагон червонувато-коричневого кольору", – йдеться у публікації аналітиків.

780x585.jpg

780x585 (1).jpg

780x585 (2).jpg

780x585 (3).jpg

На думку експертів, цей потяг може бути не єдиним, що перетнув кордон Росії та КНДР за останні місяці. Зокрема, за кілька днів до прибуття цього вантажу був іще один рейс. За даними ЗМІ, з Росії до Північної Кореї залізницею перевезли 30 коней - "подарунок" Володимира Путіна лідеру КНДР Кім Чен Ину. Однак цей вантаж супутники не зафіксували.

Оскільки кордон є водним, 800-метровий міст корейсько-російської дружби є єдиним наземним сполученням між країнами. Північна Корея припинила це сполучення у лютому 2020 року, коли закрила кордони через пандемію. Про відновлення залізничного сполучення Пхеньян та Москва домовилися у вересні цього року.

Джерела: УНІАН, Цензор.НЕТ.

росія-іран союзники рф зброя для РФ росія-кндр

Знак гривні
Знак гривні