Найгарячіша точка фронту в районі Вугледара, – ОК «Схід»

Сьогодні найважчі бої точаться на двох напрямках – на бахмутському та авдіївському. Проте є місце, де ситуація найскладніша – це район Вугледара.

Про це під час телемарафону розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, повідомляє ZN.ua.

"Східний фронт залишається головним епіцентром війни. Зокрема, бахмутський та авдіївський напрямок, де ворог продовжує штурмові агресивні дії, завдає ударів з усіх видів ствольної артилерії, РСЗВ, танків, мінометів", – зазначив Череватий.

За його словами, російські окупанти прагнуть захопити Бахмут та Соледар, аби після низки провалів на полі бою все ж досягти успіху. Череватий пояснив, що якщо РФ вдасться захопити ці міста, вона зможе заявити нібито про "звільнення" Донбасу.

Він нагадав, що росіяни вже встановлювали собі кілька дедлайнів для окупації цих міст, проте провалили усі з них. Тож тепер на бахмутському напрямку зосереджені усі російські сили, аби окупанти змогли заявити хоча б про якісь успіхи. 

"Створюючи роками імідж "другої армії світу", РФ реально не може захопити великі українські міста як Соледар, Бахмут, Авдіївка, Вугледар. Наші бійці й командири в дуже складних умовах там, але тримають цей удар, і це величезний удар по іміджу російського керівництва", – додав речник ОК "Схід".  

0_main-v1667550215.png

DeepStateMAP

Череватий деталізував: що стосується району Вугледара, то там росіяни намагаються оточити позиції наших військових.

"Декілька днів поспіль там йдуть бої районі населеного пункту Павлівка, складна ситуація, продовжуються позиційні бої, така от війна "мобільна". Наші підрозділи там тримаються і не дають ворогу пройти, як і на всій лінії фронту. Але ось саме там наразі йде найбільш гаряча та інтенсивна війна", – пояснив речник.

313291531_449945543985196_8204665860833770033_n.jpg

Фото: Генштаб ЗСУ

Він додав, що ЗСУ завдають ворогові удари у відповідь – і артилерією, і авіацією. Тривають також позиційні бої, є зміщення певних підрозділів, проте захисники не дозволяють противнику прорвати лінію оборони. 

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що російські окупанти втричі збільшили інтенсивність атак на певних ділянках. Кожного дня агресор здійснює там до 80 атак, додав він, але українські захисники продовжують тримати оборону.

хід війни битва за донбас східний фронт

Знак гривні
Знак гривні