КНДР таємно постачає Росії чималі партії артилерійських снарядів, – Білий дім

Північна Корея постачає Росії для ведення війни в Україні великі партії артилерійських снарядів.

Про це заявив координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє CNN.

Згідно з нещодавно розсекреченими розвідувальними даними США, Північна Корея таємно постачає Росії значну кількість артилерійських снарядів для використання у війні в Україні. КНДР намагається приховати ці постачання, створюючи враження, що боєприпаси прямують до країн Близького Сходу або Північної Африки.

original-10ri.jpg

Фото: AP

Американські офіційні особи вважають, що таємні північнокорейські постачання – разом з безпілотниками та іншим озброєнням, яке Росія придбала в Ірану – є ще одним доказом того, що навіть арсенали звичайної артилерії Москви істотно зменшилися за вісім місяців бойових дій.

"У вересні КНДР публічно заперечувала, що має намір надавати боєприпаси Росії, – сказав координатор стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки США при Білому Домі Джон Кірбі. – Однак наша інформація вказує на те, що КНДР таємно постачає значну кількість артилерійських снарядів для війни Росії в Україні, при цьому заплутуючи кінцеве місце призначення".

США стежитимуть, чи ці постачання отримані, додав Кірбі.

Ще два тижні тому директор Національної розвідки Авріл Хейнс стверджувала, що "експортний контроль змушує Росію звертатися до таких країн, як Іран і Північна Корея, за постачанням озброєння, включно з БПЛА, артилерійськими снарядами й ракетами".

росія-кндр артилерія рф союзники рф білий дім

Знак гривні
Знак гривні