Компанія супутниці керівника Дніпропетровщини Резніченка отримала бюджетні мільярди на дороги, – розслідування

Керівник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко посприяв компанії своєї супутниці в отриманні бюджетних 1,5 мільярда гривень на ремонт та утримання доріг.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів проєкту «Схеми» і «Української правди».

Як зазначають журналісти "Схем", від березня і станом на 31 жовтня, Дніпропетровська область вже витратила на ремонт доріг рекордні 2 мільярди 314 мільйонів гривень. Для порівняння – це більше ніж за цей же час витратила Київщина, Харківщина, Сумщина та Одещина, разом узяті. Включно з обласними центрами.

806d0000-c0a8-0242-03d7-08dabc26ad15_w1597_n_r0_st_s.webp

При цьому, дорожня інфраструктура Дніпропетровщини не зазнала значних руйнувань, у порівнянні з іншими регіонами, де велися активні бойові дії, кажуть аналітики проєкту KSE Institute «Росія заплатить».

З рекордних 2,3 млрд гривень, виділених на дороги на Дніпропетровщині, 1,5 млрд освоїла приватна компанія «Будінвест Інжиніринг». Дані про частину з цих договорів навіть не були опубліковані в системі "Прозорро" через особливості закупівель під час воєнного стану. 

05a80000-0aff-0242-64e5-08dabc26ad16_w650_r0_s.webp

Як зазначають журналісти Схем, за рахунок підрядів від Дніпропетровської ОДА за період великої війни фірма «Будінвест-інжиніринг» вже вирвалась далеко вперед у порівнянні з іншими дорожними підрядниками по всій Україні, обігнавши майже удвічі навіть такого гіганта як «Автомагістраль Південь» – торішнього фаворита «Великого будівництва».

Ці кошти компанія отримала переважно не на капітальний ремонт або будівництво, а на експлуатаційне утримання автомобільних доріг. 

Співвласницею компанії "Будінвест Інжиніринг" є 34-річна Яна Хланта. Вона – майстер спорту з пауерліфтингу та фітнес-тренерка у фітнес-клубі Human у середмісті Дніпра. Одразу декілька джерел із владних кіл Дніпропетровщини розповіли «Схемам», що Яна Хланта і керівник області Валентин Резніченко перебувають у стосунках. Сам Резніченко – неодружений чоловік – згідно з реєстром актів цивільного стану він розлучився із колишньою дружиною ще у 2015 році.

059c0000-0aff-0242-4051-08dabc26ad29_w650_r0_s.webp

Другу половину компанії, яка освоює дорожні мільярди, можуть контролювати бізнесмени Володимир та Леонід Дубинські, яких США офіційно оголосили у розшук за підозрою у махінаціях з нерухомістю у Каліфорнії. Роблять вони це через свою наближену особу — Павла Чухна. Він управляє баскетбольним клубом «Прометей», яким володіє Володимир Дубинський і генеральним спонсором якого є «Будінвест Інжиніринг».

дороги дніпропетровщина розслідування

Знак гривні
Знак гривні