Війна з трасформаторами. Куди влучила Росія під час останнього обстрілу

Виявилося, що обладнання, яке з'єднує електростанцію з мережею, – вразлива мішень. Щоб зруйнувати електростанцію, потрібна не одна ракета, яка влучить. А щоб вибити пристрій, який трансформує вироблену енергію у придатну для споживання і віддає її в мережу, достатньо одного влучного потрапляння.

Цього разу, тобто 31 жовтня, цілилися також у трансформатори гідроелектростанцій, які наші енергетики активно використовували після перших хвиль атак, коли повибивалися з мережі ТЕЦ. Також росіяни цілять у підстанції, які з'єднують українську енергомережу в одне ціле, щоб розбити її на декілька частин. У такому разі нам буде важче підтримувати постачання електрики.

Знищені обладнання досить довго виготовляти, чиновники заявляють, що від 3 до 9 місяців, і важить воно сотні тон. Єдине сподівання на вживане аналогічне обладнання з Європи, але воно може не підійти по технічних параметрах та на вживані українські трансформатори. Цілком можливо, що доведеться розбирати електростанції в менш заселених і більш віддалених місцевостях, аби була електрика у великих містах.

Попередні атаки спрямовувалися на теплоелектростанції та підстанції, які дозволяють перекидати електроенергію з Рівненської АЕС в інші регіони країни.

енергетика обстріли карта ракети інфогра

Знак гривні
Знак гривні