Масований обстріл: росіяни атакували 10 регіонів України та пошкодили 18 об’єктів (Доповнено)

Російські окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по об’єктах енергосистеми низки областей України.

Про це повідомив заступник глави ОП Кирило Тимошенко.

"Важливо! Через масовані обстріли критичної інфраструктури вводяться екстрені відключення електроенергії!

Російські терористи вчергове нанесли масований удар по об'єктах енергосистеми низки областей України. Частину ракет вдалося збити ППО, частина ж влучила в ціль. Служби працюють над ліквідацією наслідків", – йдеться в повідомленні.

Уранці 31 жовтня Росія атакувала об’єкти критичної інфраструктури у низці областей України.

Зокрема, росіяни атакували Черкащину. Про це повідомив у телеграм-каналі глава Черкаської ОВА Ігор Табурець, інформує Цензор.НЕТ.

"Ворог атакував один з об’єктів критичної інфраструктури Черкащини. У зв'язку з цим, частину області знеструмлено. Аварійні служби працюють", – йдеться у повідомленні.

Окрім того, російські війська атакували об‘єкт критичної інфраструктури у Запоріжжі. Про це повідомив у телеграм-каналі секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

"Зранку ворог атакував об‘єкт критичної інфраструктури. Через атаку у місті виникли відключення енергопостачання. Інформація щодо постраждалих та щодо масштабів ушкоджень уточнюється", – йдеться у повідомленні.

Також зафіксовані влучання в об’єкт критичної інфраструктури у Харкові.

"Два "прильоти" по Харкову. Ворог ударив по об'єкту критичної інфраструктури у місті", – повідомив у телеграм-каналі мер Харкова Ігор Терехов.

"Сьогодні приблизно о 8:00 ранку ворог завдав по Харкову та Чугуївському району ракетних ударів. Попередньо, ракетами комплексу С-300, які запустили з бєлгорода. Пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури. Тому можливі перебої зі світлом", – повідомив очільник Харківщини Олег Синєгубов.

Крім того, російські ракети поцілили в енергетичний об’єкт у Світловодську на Кіровоградщині.

Через обстріли є пошкодження критичної інфраструктури в Чернівецькій області.

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба повідомив про "приліт" в одній із громад Київщини.

Також російські окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Києва, внаслідок чого частина столиці була знеструмлена, є перебої з водопостачанням.

У зв’язку з обстрілами енергетичної інфраструктури знеструмлено деякі ділянки української залізниці, затримуються кілька поїздів.

Як повідомили у Командування Повітряних сил ЗСУ, 31 жовтня російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак, випустивши понад 50 крилатих ракет, 44 з них було збито.

"З літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95/Ту-160 було випущено понад 50 крилатих ракет Х-101/Х-555 з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська (Ростовська область). 44 крилаті ракети було знищено силами та засобами Повітряних сил", – йдеться у повідомленні.

Доповнено

Росіяни у понеділок, 31 жовтня, атакували 10 регіонів України та пошкодили 18 об’єктів, більшість із яких – енергетичні.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Внаслідок атаки знеструмлено сотні населених пунктів у семи областях України. 

"Наслідки могли бути набагато гіршими. Але завдяки героїчній та професійній роботі ППО з понад 50-и випущених по нашій території ракет збито 44. Дякую бійцям, які захищають наше небо", – зазначив прем’єр.

Наразі локальні аварійні відключення тривають на Київщині, Запоріжжі, Дніпропетровщині та Харківщині. Як наголосив прем’єр, важливо, щоб всі українці знизили навантаження на мережу та економили електроенергію. 

Джерела: Цензор.НЕТ, УП

росія терорист обстріл інфраструктури енергетичний фронт ракетні обстріли

Знак гривні
Знак гривні