Російські війська переходять в оборону на на більшості ділянок фронту, – британська розвідка

За останні шість тижнів спостерігається чіткий перехід російських сухопутних військ до довгострокової оборонної позиції на більшості ділянок лінії фронту в Україні.

Про це у свіжому звіті повідомляють аналітики міністерство оборони Британії.

"Це, вочевидь, пов'язано з більш реалістичною оцінкою того, що вкрай недоукомплектовані, погано підготовлені сили в Україні наразі здатні лише до оборонних операцій", – зазначає британська розвідка.

Описуючи ситуацію на Херсонщині, британська розвідка зазначає, що Росія посилила деякі свої підрозділи на захід від Дніпра мобілізованими резервістами, але це відбувалося через вкрай низький рівень укомплектованості особового складу.

Зокрема, йдеться в огляді, у вересні 2022 року російські офіцери описували роти на Херсонському напрямку як такі, що складаються з шести-восьми осіб кожна, хоча мали б нараховувати приблизно 100 людей особового складу.

У міноборони Британії додають, що навіть якщо Росії вдасться закріпити довгострокові оборонні позиції в Україні, її оперативний план залишатиметься вразливим.

«Щоб повернути ініціативу, їй потрібно буде відновити якісніші й мобільніші сили, здатні динамічно протидіяти українським проривам і проводити власні широкомасштабні наступальні операції», – зазначають аналітики.

Нагадаємо, Володимир Зеленський в інтерв'ю Corriere della Sera заявив, що російські окупанти не збираються відступати з Херсона, хоч і влаштували інформаційну операцію, щоб Україна перекинула туди війська з інших напрямків.

За даними Генштабу, російські війська під виглядом «евакуації» просто грабують Херсонщину і продовжують поповнювати своє угруповання на правобережній частині окупованої Херсонщини мобілізованими солдатами чисельністю до 1000 осіб. Їх розселяють у помешканнях місцевих жителів, які покинули ці території.

стратегія окуповані території тактика контрнаступ зсу херсонщина

Знак гривні
Знак гривні