Українські спецпризначенці вже використовують мікродрони Black Hornet (ФОТО)

Розвідувальний надмалий БПЛА Black Hornet вже використовують українські бійці на передовій.

Про це повідомляє "Мілітарний".

Black Hornet – це розробка норвезької компанії Prox Dynamics. Невеликий дрон вертолітного типу важить всього 18 г і може працювати без підзарядки протягом 25 хв. Маючи діаметр основного гвинта в 120 мм, безпілотник розвиває швидкість понад 20 км/год. Дальність його польоту – близько 2 км.

msg-1619608359-2539-576x1024.jpg

Мікродрон Black Hornet в руках українського бійця

Цей БПЛА простий в експлуатації та досить міцний, його важко виявити, тому ця техніка добре підходить для бою в міських районах.

Комплект складається з двох дронів, зарядного пристрою та планшета управління. Його загальна маса – близько 1,3 кг.

Міністерство оборони Норвегії називає розробку лідером світового ринку. Цей дрон уже використовують збройні сили більш ніж тридцяти країн. Безпілотник виконує завдання розвідки та визначає цілі.

6LISSYG3WBGWLAXPWN52JBDUAI-1.jpg

Мікродрон Black Hornet. Фото з відкритих джерел

Раніше Норвегія та Велика Британія об’єднали свої зусилля для придбання норвезьких мікродронів Black Hornet для передачі їх Україні.

Вартість пакета допомоги становила близько 90 мільйонів норвезьких крон або ж $9,1 млн доларів США. Пакет включав дрони Black Hornet, запасні частини, транспортування та навчання українських операторів.

У норвезькому міноборони зазначили, що надання цієї допомоги відбувалось в рамках фінансування з британського фонду, до якого Норвегія внесла 400 мільйонів норвезьких крон.

Передача надмалих розвідувальних безпілотників може значно посилити можливості українських розвідників та сил спеціальних операцій в умовах проведення операцій в щільній міській забудові. Такі бої є постійним явищем під час звільнення окупованих населених пунктів.

Надмалі Black Hornet мають перевагу над поширеними в ЗСУ дронами типу DJI Mavic 3 тоді, коли йдеться про роботу у важкодоступних місцях, адже вони здатні проводити розвідку навіть всередині приміщень.

Це має зберегти особовий склад штурмових груп та пришвидшити роботу під час звільнення будинків та промислових зон.

допомога заходу дрони розвідка

Знак гривні
Знак гривні