"Росіяни стягують усі можливі підрозділи": якою є ситуація під Бахмутом

Росіяни на бахмутському напрямку будують лінію оборони та стягують туди всі можливі підрозділи, позаяк бояться контрнаступу Сил оборони.

Про це під час телемарафону розповів речник ОК "Схід" Сергій Череватий.

Українські військові утримують свої позиції, проте це відбувається ціною неймовірних зусиль, зазначив він.

"Останні місяці, особливо останні тижні, вони (окупанти – ред.) надзвичайно агресивні. Це мета їхніх основних зусиль. Там залучені всі можливі підрозділи, в тому числі так званої ПВК "Вагнер", яка намагається позиціонувати себе як окрема певна сила", – сказав речник.

За словами Череватого, оборонні рубежі зазвичай є військовою таємницею, проте окупаційні сили відкрито показують зведені споруди. Таким чином вони намагаються залякати ЗСУ, яких насправді бояться. 

"Здавалось, вони мають наступати тому, що вони сказали, що це вже їхні території. Але водночас вони будують лінію оборони в середині цих територій, які вже нібито їхні, для оборони. Що показує наскільки вони бояться Збройних сил України", – вважає речник.

Про те що ситуація на Бахмутському напрямку загалом залишається вкрай напруженою, заявив на брифінгу і керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко. Втім, за його словами, всі спроби росіян зайти у місто, прорвати оборону наших захисників не є вдалими, ворог зазнає вогневого ураження і відходить щодобово, зазнаючи втрат у живій силі.

За словами керівника Донецької ОВА, у Бахмуті, де зараз залишилося близько 15 тис. людей, першочерговим заходом є евакуація населення, оскільки через постійні обстріли в місті немає ні електро-, ні водопостачання.

Джерела: ZN.ua, Укрінформ

бахмут зсу вагнерівці донеччина

Знак гривні
Знак гривні