"За бажанням вірних". ПЦУ дозволила святкувати Різдво 25 грудня

Священний Синод ПЦУ дозволив проводити різдвяні богослужіння 25 грудня, якщо громада і настоятель храму виявлять таке бажання

Про це повідомляє Православна церква України

Під час засідання Священного Синоду ПЦУ було ухвалене рішення “Про можливість звершення богослужіння на честь Різдва Христового за Новоюліанським календарем 25 грудня 2022 року".

311921595_5580680272008068_9197102079576902565_n.jpg

"Беручи до уваги численні запити та враховуючи дискусію, яка протягом багатьох років точиться в Церкві та в суспільстві; передбачаючи, зокрема через обставини війни, загострення у публічному просторі календарних суперечок; з метою вивчення реальної церковної потреби в здійсненні у близькому часі календарних змін, Священний Синод Української Православної Церкви (Православної Церкви України), вирішив:

Там, де для цього існують пастирські обставини та засвідчується бажання вірних, як виняток дозволити за рішенням настоятеля та громади 25 грудня 2022 р. звершити богослужіння за чином свята Різдва Христового з подальшим поданням через єпархіальні управління до Київської Митрополії письмової інформації про число учасників такого богослужіння. У разі звершення такого богослужіння його учасники в цей день звільняються від обмежень посту", – повідомляють у ПЦУ.

Крім того, Священний Синод визнав необхідність повторно публічно висловити ставлення до систематичного порушення прав громад, які бажають вийти з юрисдикції Московського патріархату та інших проблемних питань державно-церковних відносин і ухвалив з цього приводу заяву.

Із заявою можна ознайомитися за посиланням.

релігійна безпека різдво пцу

Знак гривні
Знак гривні