Мінус 223 "шахеди" за місяць. У ПС ЗСУ розповіли, чим знищують дрони-камікадзе

За 36 діб Сили оборони України вже збили 223 дрони-камікадзе "Shahed-136".

Про це повідомляє пресслужба командування Повітряних сил ЗСУ

"Станом на 19 жовтня, із першого випадку збиття на території України дрона-камікадзе іранського виробництва "Shahed-136" (13 вересня 2022 року, м. Куп’янськ), протиповітряною обороною Повітряних сил та інших складових Сил оборони України знищено 223 БпЛА цього типу".

311996139_485341883633765_7493944984012283105_n.jpg

Інфографіка: ПС ЗСУ

Читайте також: Чим знищувати дрони-камікадзе Shahed-136: реальні, перспективні та фантастичні засоби протидії

Зазначається, що до знищення  баражуючих боєприпасів "Shahed-136", які окупанти маркують як "Герань-2", залучаються зенітні ракетні підрозділи, винищувальна авіація, самохідні зенітні установки, мобільні вогневі групи ПЗРК, зенітні гармати, великокаліберні кулемети та інше озброєння.

Згідно з інформацією командування ПС ЗСУ, уночі з 18 на 19 жовтня російські війська двічі атакували Південь України безпілотниками-камікадзе "Shahed-136".

"Одинадцять баражуючих боєприпасів збито силами та засобами протиповітряної оборони Повітряне командування "Південь", ще два – воїнами Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 18 жовтня МЗС України ініціювало розірвання дипломатичних відносин з Іраном. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. «Я подаю на розгляд президента пропозицію щодо розриву дипломатичних відносин з Іраном, після того як Іран став співучасником злочинів», — сказав Кулеба.

Читайте також: Stop terror. Під посольством Ірану в Києві відбулася акція протесту (ФОТО). У Варшаві також мітингували (ВІДЕО)

Водночас, як повідомляє РБК-Україна, офіційний представник МЗС Ірану Насер Канаані вкотре заперечив інформацію про те, що Тегеран постачає Росії ударні безпілотники. Також він відзначив, що Іран готовий до переговорів з Україною, щоб спростувати звинувачення.

Як пише Politico з посиланням на інформацію від чиновників і дипломатів ЄС, Брюссель вже підготував новий список санкцій проти Тегерана. Дипломати сподіваються домовитися про новий пакет у середу або принаймні до саміту лідерів Євросоюзу у четвер і п'ятницю.

Читайте також: Союз Росії та Ірану – це серйозна загроза, на яку слід звертати найпильнішу увагу, – Держдеп

росія-іран шахеди пс зсу

Знак гривні
Знак гривні