Німеччина передала Україні ще п’ять БРЕМ Bergepanzer 2 та зимове обладнання й анонсує "величезний пакет" військової допомоги до кінця року

Протягом останнього тижня Німеччина передала Україні додаткові п’ять броньованих ремонтно-евакуаційних машин Bergepanzer 2, а також зимову військову форму та обладнання.

Про це повідомляється на офіційному сайті уряду країни.

Зокрема Україна отримала від Німеччини 100 наметів, 183 генератори, 116 тисяч зимових курток, 80 тисяч пар зимових штанів і 240 тисяч зимових шапок для військовослужбовців.

Крім того, німецька сторона передала 167 тисяч патронів для стрілецької зброї та сім понтонних систем.

У планах Німеччини – передати додаткові п'ять броньованих інженерних машин, чотири тисячі спальних мішків і 35 повноприводних ваговозів.

Загалом Україна отримала вже 10 ремонтно-евакуаційних машин Bergepanzer 2: перші три передали в серпні, ще дві – в жовтні.

FetdOG6X0AAyy-f.jpg

Перевезення Bergepanzer 2 до України. Фото: Ukraine Weapons Tracker

Bergerpanzer 2 розроблена на базі бойового танка Leopard 1. Вона забезпечує відновлення пошкоджених у бою машин, підтримку в установці й демонтажі двигунів та башт.

Основним призначенням Bergepanzer 2 є забезпечувати мобільність бронетанкових підрозділів, евакуація пошкодженої техніки, надання допомоги при заміні або ремонті моторно-трансмісійного відділення та/або башти бойових машин (докладніше про характеристики можна прочитати тут).

До того ж 18 жовтня міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт анонсувала, що до кінця 2022 року Україна отримає велику кількість раніше обіцяної військової техніки.

"Ще цього року будуть передані броньовані евакуаційні машини, броньовані машини Dingo, мостоукладні танки, додаткові гаубиці Panzerhaubitze 2000, додаткові реактивні системи залпового вогню, антидронні системи. Ми підтримуватимемо в питанні розмінування. Одним словом – величезний пакет, який на підході", – зазначила вона.

Ламбрехт додала, що, за її оцінкою, Україна найбільше потребує засобів протиповітряної оборони та артилерію. Вона запевнила, що Берлін не має "червоних ліній" у питанні постачання Україні озброєнь, проте буде готовий надавати лише таку зброю, яка узгоджена в колі союзників.

Джерела: УП, Укрінформ

україна-німеччина військова допомога партнери України

Знак гривні
Знак гривні