Окупанти оголосили "евакуацію" з правого берега Дніпра. Кім каже, що росіяни готуються обстрілювати Херсон

Окупаційна адміністрація, яку росіяни сформували в Херсонській області, закликає мирне населення до "евакуації" на лівий берег Дніпра.

Про це заявив колаборант Володимир Сальдо, повідомляє "Мілітарний".

У своїй заяві 18 жовтня 2022 року він анонсував “широкомасштабний наступ” Збройних сил України. Сальдо заявив, що оскільки на території області розгорнеться велика битва, то мирне населення будуть вивозити на лівий берег.

Колаборант Сальдо переконує, що українці можуть виїхати до Росії, де отримають тимчасове житло від країни-агресора.

Інший колаборант Кирило Стремоусов сказав, що найближчим часом розпочнеться “битва за Херсон”. Він закликав херсонців до швидкої “евакуації” з правого берега.

Синхронно із заявами місцевих зрадників тему Херсона на російському телебаченні озвучив російський генерал Сєргєй Суровікін, який командує силами вторгнення в Україну.

Суровікін теж заявив про майбутній український масштабний наступ.

“Подальші дії щодо Херсона залежатимуть від військово-тактичної ситуації, яка складається, вона складна, не виключається ухвалення непростих рішень“, – попередив Суровікін.

Він зізнався, що обстановка складається напружена – українська армія прориває його оборону. Суровікін також озвучив наміри переселити українців до Росії "за програмою уряду РФ".

Окупант Суровікін та колаборант Сальдо синхронно озвучили пропагандистські тези про заплановані удари по цивільній інфраструктурі Херсона, а також про намір ЗСУ зруйнувати ракетним ударом греблю Каховської ГЕС.

Не виключено, що одноголосні заяви російських окупантів і колаборантів про евакуацію можуть бути обманним маневром.

Як зауважив публіцист та громадсько-політичний діяч Віктор Трегубов, росіяни синхронно розганяють інформацію про евакуацію з Херсонської області. "Новина наче добра, але якось занадто синхронно. Суровікін в сьогоднішньому інтерв'ю читає весь текст з телесуфлера", – написав Трегубов.

Доповнено

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім каже, що росіяни готуються обстрілювати тимчасово окупований ними ж Херсон: "Розсилають повідомлення "евакуюйтеся, будуть ЗСУ обстрілювати Херсон". Знаючи російську тактику, і що вони копають укріплення в районі Чаплинки під ствольну артилерію… у мене відчуття, що росіяни готуються бити по Херсону. На жаль".

Як повідомляє Центр національного спротиву, окупанти готують провокації в тимчасово окупованому Херсоні для звинувачень Збройних сил України у воєнних злочинах.

"Росіяни оголосили “евакуацію” на лівий берег для мешканців тимчасово окупованих регіонів правобережної Херсонщини. Водночас самі колаборанти вивозять свої родини до Криму. Причиною є несприятлива ситуація на фронті для армії ворога.

При цьому, росіяни попереджають про нібито заплановані воєнні злочини від ЗСУ, що є ворожою пропагандою, яка намагається відвернути увагу росіян від провалу армії РФ. Адже російська армія не зацікавлена в збереженні життів місцевих, натомість використовує скупчення людей для провокацій та “живого щита”.

Враховуючи ситуацію, ми закликаємо мешканців тимчасово окупованої Херсонщини зберігати пильність й за можливості залишити регіон та виїхати на підконтрольну територію України", – йдеться у повідомленні.

Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський оприлюднив фото організованої російськими окупантами "евакуації".

Нагадаємо, 16 жовтня Генштаб ЗСУ повідомив, що росіяни почали процес евакуації фейкових "державних" установ з окупованої частини Херсонщини до окупованого Криму.

"Окупанти посилюють фільтраційні заходи у Херсонській області та розпочали процес евакуації так званих "державних" установ. За наявною інформацією, з Херсона на тимчасово окуповану територію АР Крим вивозять співробітників та майно банків і пенсійного фонду", – йдеться у повідомленні.

Також, за даними Генштабу, окупанти вивозять з окупованого Херсона до окупованого Криму колаборантів та членів їхніх родин.

херсонщина битва за південь окуповані території

Знак гривні
Знак гривні