Скільки високоточних ракет і дронів-камікадзе наразі має Росія: дані Міноборони

Наразі Росія має лише третину своїх високоточних ракет, які були в арсеналі РФ до повномасштабного вторгнення в Україну. Це понад 600 ракет різних типів.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

"Демілітаризація Росії. Застосовуючи сотні високоточних ракет проти цивільних об'єктів України, держава-агресор зменшує свої можливості для враження військових об'єктів", – заявив очільник МОУ.

1_1177.jpg

Інфографіка: Міноборони

Як зазначається, до початку повномасштабної війни РФ мала 900 ракет для "Іскандерів" наземного базування, 500 ракет типу "Калібр" морського базування та 444 крилатих ракет повітряного базування типу Х-101 та Х-555.

За інформацією Міноборони, тепер у російських запасах на дві третини менше ракет, ніж було до початку повномасштабної війни. Наразі Росія має ще понад 600 ракет різних типів, зокрема:

До того ж, згідно з даними МОУ, російська армія має ще близько 300 іранських дронів-камікадзе, якими вона б’є по Україні.

"За нашою інформацією, близько 300 одиниць сьогодні. Це цифра, якою оперують російські військові", – заявив міністр оборони в ефірі телемарафону.

За його словами, Росія намагається закупити ще декілька тисяч іранських дронів. Резніков наголосив, що поки не може прогнозувати, чи закупить РФ таку кількість безпілотників в Ірану. Проте українці та ЗСУ мають бути готові до цього.

"Ми не сидимо на місці. Ми розробляємо системи для знищення, придушення, тому що наші військові вже навчилися це робити. Ми розбираємо всі деталі до нюансів, дивимося, які там електронні мізки, і відповідно готуємо системи протидії", – додав Резніков.

Джерело: Цензор.НЕТ.

втрати ворога іранські дрони високоточні ракети резніков

Знак гривні
Знак гривні