Іранські дрони не здатні впоратися із завданнями, заради яких Росія їх закупила, – розвідка Британії

Іранські БПЛА Shahed-136 є недостатньо ефективними, вони не здатні виконувати покладені на них завдання.

Про це йдеться у свіжому звіті британської розвідки.

Зазначається, що Росія використовує іранські безпілотники щонайменше з серпня. Під час масованого ракетного обстрілу українських міст 10 жовтня їх теж запускали в повітряний простір України.

Згодом у Генштабі повідомили, що загалом російські окупанти вже використали 86 Shahed-136, з них 60% були знищені. 

"Іранські БПЛА повільні і літають на малих висотах, що перетворює їх на легку мішень для звичайних засобів протиповітряної оборони. Росія досягла певного успіху, лише атакуючи кількома БПЛА одночасно", – йдеться у повідомленні.

У звіті також зазначили, що попри заявлену дальність польоту, яка нібито становить 2500 км, ці БПЛА мають невелике вибухове навантаження. Тож малоймовірно, що такий безпілотник здатен впоратися із завданням глибинного удару. А Росія, вочевидь, закупила іранські дрони саме для виконання таких функцій.  

"Зважаючи на те, що російські тактичні бойові літаки все ще досягають обмеженого ефекту над територією України, відсутність надійних, стійких і точних ударних можливостей оперативного рівня є, ймовірно, однією з найбільш значних прогалин у можливостях Росії в Україні", – констатували в розвідці Британії. 

6342cbde66727.jpeg

Фото: itc.ua

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський, виступаючи на екстреному засіданні "Великої сімки" 11 жовтня, заявив, що Росія замовила в Ірану тисячі дронів-камікадзе.

"Одних тільки "шахедів" Росія замовила в Ірану 2400, за даними нашої розвідки... Тому важливо, щоб ми мали достатню кількість ракет для ППО і ПРО, і щоб вони були інтегровані з нашими системами оборони", – повідомив президент.

За словами Зеленського, атаки іранських безпілотників настільки масові, що повідомлення про їхнє збиття вранці 11 жовтня він отримував майже кожні 10 хвилин.

атаки Росії іранські дрони обстріл інфраструктури

Знак гривні
Знак гривні