Німеччина постачає Україні систему ППО IRIS-T SLM

Німеччина відреагувала на російські ракетні удари Росії по українських містах повідомленням про відправку першої з чотирьох систем ППО IRIS-T SLM. Про це повідомило у своєму Твіттері Міністерство оборони Німеччини в понеділок, 10 жовтня, близько 14-ї години.

Система протиповітряної оборони IRIS-T SLM. Фото: Мілітарний
Система протиповітряної оборони IRIS-T SLM. Фото: Мілітарний

"Німеччина постачає Україні першу з чотирьох систем ППО IRIS-T SLM. Нещодавні ракетні удари Росії по Києву та іншим містам показують, наскільки важливим є потенціал протиповітряної оборони для самооборони України", - йдеться у цьому повідомленні.

Голова Голова Європарламенту Роберта Метсола, Верховний комісар ЄС з закордонних справ Жозеп Боррель, пані посол США в Україні Бріджит Брінк, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг також відреагували на ракетні удари по мирних мешканцях та цивільній інфраструктурі, закликали притягнути Росію до відповідальності та запевнили українців у подальшій підтримці.
"Додаткова військова підтримка з боку ЄС вже в дорозі", - підкреслив у своєму твіті Жозеп Боррель.

Президент Литви Гітанас Науседа та очільник МЗС Габріелюс Ландсбергіс Литви закликали надати Україні більше зброї, наголошуючи, що дії Росії "це державний тероризм у чистому вигляді".

ракетний удар російсько-українська війна

Знак гривні
Знак гривні