ЗСУ звільнили Куп’янськ-Вузловий: чому це важливо

Військові Збройних сил України звільнили від російських окупантів селище Куп'янськ-Вузловий Харківської області на лівому березі річки Оскіл, у якому розташований великий залізничний вузол.

Інформацію про звільнення селища підтвердив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону.

Куп’янськ-Вузловий – це велике селище, де міститься однойменна залізнична станція, яка є великим залізничним вузлом, що забезпечує сполучення залізницею зі станціями Харків, Валуйки, Святогірськ, Бєлгород, Попасна, Куп’янськ-Південний.

Синєгубов зазначив, що Куп'янськ-Вузловий є однією з найбільших логістичних, залізничних розв'язок на території Харківщини, і він на рівні з Ізюмом був одним із найважливіших стратегічних цілей росіян, які переправляли тут свою техніку на територію Донецької та Луганської областей.

Polish_20220927_084330275.png

«З перших годин повномасштабної війни селище було окуповане і ворог його досить сильно обороняв і тримав. Завдяки успішній військовій операції ЗСУ відбили цей населений пункт і повністю фактично контролюють його», — заявив голова ОВА.

Контроль прилеглих до Куп’янська населених пунктів забезпечує продовження руху для звільнення окупованої Луганщини.

Синєгубов додав, що українські війська продовжують звільняти Харківщину від окупантів. Зокрема, бої тривають на лівому березі річки Оскіл, однак ситуація доволі складна, бо ворог намагається перегрупуватися та стягує свої підкріплення.

За матеріалами ZN.ua, "Мілітарний".

контрнаступ зсу логістика звільнення харківщини

Знак гривні
Знак гривні