Які західні виробники електроніки з російської військової техніки не вийшли з ринку РФ

Щонайменше чотири західні компанії з виробництва електроніки, яку було задокументовано у захопленій російській військової техніки на території України, продовжують працювати на російському ринку.

Про це повідомили аналітики проєкту Trap Aggressor з посиланням на українські та міжнародні дослідження компонентів у російській військовій техніці та проєкт LeaveRussia Інституту Київської школи економіки.

Йдеться про американські компанії Texas Instruments, OnSemiconductor, швейцарську TE Connectivity та німецьку Harting, які отримали червоні картки зі статусом “Залишається працювати далі” від аналітиків Інституту Київської школи економіки.

За даними звіту Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень (RUSI), електроніка Texas Instruments була знайдена у російських безпілотниках “Орлан-10” та “Камікадзе”, раціях “Акведук”, крилатих ракетах “Іскандер” та “Х-101” тощо. Texas Instruments є одним з найбільших постачальників напівпровідників у світі.

У звіті RUSI йдеться і про транзистори та діодні пари виробництва OnSemiconductor, які росіяни використовували у крилатих ракетах “Іскандер”.

Не вийшла з ринку також швейцарська компанія TE Connectivity, мікрочипи якої використовували у вертольотах Ка-52 “Алігатор”, а також німецька Harting з електронікою для ракет.

Більше деталей про західні компанії, їхні компоненти у російській військовій техніці та статус на російському ринку читайте у статті Імпортні комплектуючі на техніці армії ворога: які компанії (не)вийшли з російського ринку?, яку раніше опублікували аналітики Trap Aggressor разом із ТЕКСТАМИ.

санкції західні компанії військова техніка

Знак гривні
Знак гривні