Під Києвом комплекс монастиря УПЦ МП передали ПЦУ

Комплекс будівель та споруд в селі Княжичі, що раніше використовувалися Спасо-Преображенським чоловічим монастирем так званої УПЦ МП передали в оренду Православній церкві України.

Про це повідомив мер Броварів Ігор Сапожко.

Відповідне рішення було погоджено на засіданні виконкому Броварської міськради. Виявилося, що є факт самовільного будівництва та самовільне захоплення земельних ділянок навколо наданої монастирю території.

305480735_3245153645756299_8609282004805340855_n-800x600.jpg

За словами Сапожка, під час інвентаризації будівель, яка відбувалася у зв’язку з прийняттям майна спільної власності територіальних громад сіл у комунальну власність Броварської міської ради, було виявлено самовільне будівництво Спасо-Преображенським чоловічим монастирем Бориспільської єпархії УПЦ (МП).

Йдеться про земельну ділянку загальною площею 0,59 га, яка була передана у 1998 році Княжицькою сільрадою для постійного користування.

"Також відбувся самовільний захват земельних ділянок навколо наданої монастирю території для подальшої забудови. Відповідні дозвільні документи Княжицької сільської ради або Броварської міської ради відсутні.

Депутати Броварської міськради погодили припинення права постійного користування земельною ділянкою релігійній громаді парафії на честь Преображення Господнього Бориспільської єпархії Української православної церкви с. Княжичі", – розповів міський голова Броварів.

релігійна безпека пцу упцмп Бровари

Знак гривні
Знак гривні