Сили спеціальних операцій ЗСУ відновлюють набір на Q-курс. Як працюють ССО (ВІДЕО)

Сили спеціальних операцій ЗС України відновлюють набір на Кваліфікаційний курс. Заявки на участь у відборі прийматимуть до 16 жовтня.

Про це повідомили в Командуванні ССО.

Зазначається, що початок Q-курсу заплановано на 14 листопада.

"Обов’язкові умови до кандидатів: вік – до 35 років (старші – за результатами співбесіди). До відбору допускаються ЛИШЕ військовослужбовці Збройних Сил України, які на момент подання заявки перебувають на військовій служби за контрактом.

Тривалість кваліфікаційного курсу – 4 місяці. Випускники Q-курсу гарантовано отримають посади у військових частинах Сил спеціальних операцій ЗС України.

Подати заявку можна за посиланням: https://sof.mil.gov.ua/join

"ССО — це підрозділ, аналогів якому не було в історії сучасної України. Спецпризначенців навчають бути розвідником, брати участь у рейдах у тил ворога, підпільній роботі за лінією фронту і створення агентурної мережі, пошуку й евакуації полонених або заручників, антитерористичної діяльності та наданню медичної допомоги", – йдеться на сайті Сил спеціальних операцій.

12 вересня Командування Сил спеціальних операцій ЗС України оприлюднили відео, як демонструє, як працюють спецпризначенці. Це запис бою на Харківщині, під час якого було знищено двох російських окупантів.

Під час розвідки бійці ССО помітили автомобіль з літерою "О" на борту (тактичний знак, який використовують російські окупаційні війська) та влаштували на нього засідку.

"Засідку на ворога влаштували швидко і провели вдало: авто уразили, коли окупанти на швидкості тікали до своїх. Двоє росіян в машині були знищені. В автомобілі поруч із тілами наші воїни знайшли зброю, радіостанції, кілька нарукавних знаків та наліпок збройних сил Росії.

На приналежність убитих окупантів до підрозділу може вказувати нарукавний шеврон 459-го окремого понтонно-мостового залізничного батальйону в/ч 83010. Пожежа в авто ускладнила його огляд. Пізніше під час відходу групи, машина вибухнула і згоріла разом із вмістом", – розповіли в ССО.

курси спецоперації зсу ссо

Знак гривні
Знак гривні