Обстріл енергетичної інфраструктури: ПС ЗСУ збили більшість ракет (ВІДЕО), електропостачання швидко відновили

11 вересня російські військові здійснили один з наймасованіших обстрілів енергетичної інфраструктури України – обстріляно Зміївську ТЕС та три підстанції високої напруги, знеструмлено 40 підстанцій різної напруги, відключено 2 повітряні лінії 750 кВ, 5 повітряних ліній 330 кВ, без світла залишилися сотні тисяч українців на Полтавщині, Дніпропетровщині, Харківщині, Сумщині, Донеччині.


Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

“Але швидкість відновлення надихає! Вже за 40 хвилин світло почало повертатись в оселі українців. Всі основні лінії було заживлено вже за 4,5 години. Повністю відновлено електропостачання споживачам Полтавської, Донецької області, зараз ще залишаються знеструмленими на Сумщині 1,7 тисячі споживачів, на Дніпропетровщині – близько 3 тисяч, на Харківщині – 12 тисяч. Роботи з відновлення тривають”, – наголосив міністр.

Герман Галущенко наголосив, що опалювальний сезон ще не розпочався, але ворог вже пішов в масовану атаку на енергетичні об‘єкти.

“Що ми можемо (і робимо!) для протистояння наслідкам таких атак – це прискорення реагування, відпрацювання механізмів резервного заживлення, забезпечення матеріалами для цього й організація взаємодопомоги всіх компаній енергосектору – для максимальної ефективності і швидкості роботи”, – зазначив він.

Міністр також додав, що на жаль, є втрати, до яких неможливо бути готовими: за попередніми даними під час обстрілів загинули 4 енергетиків, троє поранених.

“Щирі співчуття родинам загиблих, світла пам’ять героям енергетичного фронту! Війна триває. І кожен з нас робить все можливе, аби протистояти ворогу. Віримо в ЗСУ! Тримаємо енергетичний фронт!” – написав він.

Нагадаємо, 11 вересня російські війська випустили по сходу й центру України 12 крилатих ракет. Дев’ять із них збила протиповітряна оборона ЗСУ. Повітряні сили ЗСУ показали, як збивають ворожі ракети за допомогою зенітно-ракетних комплексів С-300.

пс зсу росія терорист критична інфраструктура Міненерго ракетні обстріли

Знак гривні
Знак гривні