Контрнаступ ЗСУ: окремі підрозділи окупантів готові скласти зброю, – ОК "Південь"

Російські окупаційні війська опиняються у складних умовах через контрнаступ ЗСУ. Так, окремі підрозділи армії загарбників налаштовані вести перемовини з українськими бійцями.

Про це заявила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає 24 канал.

"Намагаються вести перемовини про умови того, як вони (окупанти. – ред.) складуть зброю та перейдуть під егіду міжнародного гуманітарного права", – пояснила Гуменюк.

Вона додала, що офіцери цих підрозділів отримали завдання залишати позиції у будь-який спосіб, який на той час буде доступний окупантам. Так, російські військові можуть повернутися назад до своїх або скласти зброю та "вийти з бойової гри", оскільки окупанти ще досі сприймають це як "спецоперацію".

"Є вже такі певні розхитування та деморалізація, настільки глибокі, що навіть командування усвідомлює, що їм далі рухатись немає куди. ... Техніку й озброєння окупанти лишають, а себе та підрозділи евакуюють на лівий берег", – наголосила керівниця пресцентру Сил оборони Оперативного командування «Південь».

Вона розповіла, що українські військові просунулися на кілька десятків кілометрів углиб позицій ворога.

Гуменюк також звернула увагу на те, що Росія знову переформатувала корабельне угрупування в Чорному морі.

«Є таке враження, що вони вигнали великі десантні кораблі, напевно, для того, щоб не було порушень техніки безпеки, коли вони перебувають у своїх пунктах постійного базування. Вони там уже затрималися довго, а зараз росіяни мають побоювання, що «бавовнятко» завітає і до морських пунктів базування», — зазначила Гуменюк.

Знак гривні
Знак гривні