Війна входить у критичну фазу, Україна має повернути захоплені території, – заяви держсекретаря США і генсека НАТО

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна має повернути захоплені Росією території.

Про це він повідомив після візиту до Києва, інформує Голос Америки.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що від України залежить, як закінчиться її війна з Росією, але наголосив при цьому, що захоплені Росією території мають бути повернені.

«Росія захопила території на півдні та сході України. – зазначив державний секретар. – І врешті-решт ці території мають повернутися Україні. Суверенітет та незалежність України мають бути підтверджені. У мене немає сумнівів щодо цього»,– наголосив він.

За словами держсекретаря США, президент Росії Володимир Путін намагається "реалізувати своє переконання, що Україна не є самостійною країною і належить Росії".

«Цю гру вже закінчено. Путін тут програв», – резюмував Блінкен.

Водночас, як повідомляє ЄП, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції з Ентоні Блінкеном у Брюсселі запевнив Україну у подальшій підтримці, попри економічний тиск, спричинений російським вторгненням.

"Війна в Україні входить у критичну фазу. Українські сили зуміли зупинити російський наступ на Донбасі, завдати удару у відповідь та знову взяти під контроль території. В останні кілька днів ми бачили значний прогрес в Херсонській та Харківській областях", – сказав Столтенберг.

Він зазначив, що у найближчі місяці солідарність і єдність союзників буде піддаватися тиску через енергетичні постачання та зростання вартості життя, спричинені війною Росії.

"Але ціну, яку ми платимо, вимірюється у грошах. Тоді як ціна, яку платить Україна, вимірюється життями", – додав генсек НАТО.

НАТО союзники україна-сша блінкен

Знак гривні
Знак гривні