Пропагандисти РФ використали пораненого на Херсонщині одіозного італійського журналіста для звинувачення України

Пропагандисти РФ поширюють викривлену інформацію про нещасний випадок з італійським журналістом Маттіа Сорбі, що стався в Херсонській області.

Про це повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій.

Знімальна група намагалася потрапити в окупований Херсон, але авто підірвалося на міні: водій загинув, а італійський журналіст дістав поранення.

photo_2022-09-08_17-47-19 (2).jpg

Росіяни звинувачують українські спецслужби в провокації – нібито невідомі люди в формі супроводили Сорбі до кордону і не повідомили, що дорога замінована, аби той спеціально підірвався і в його загибелі можна було публічно звинуватити російську армію.

photo_2022-09-08_17-47-19.jpg

За даними Центру стратегічних комунікацій, військкор італійського телеканалу RAI Маттіа Сорбі зник 31 серпня. Спочатку він поїхав у Миколаїв, а звідти самовільно, попри вмовляння, у бік Херсона – через населені пункти, які перебували у «червоній зоні» через сильні бої.

Жодних військовослужбовців з ним на місці, звісно, не було. Навіть найнятий італійцем український фіксер відмовився з ним їхати далі.

Чому Сорбі вирішив перетнути лінію бойового зіткнення, без узгодження й у невстановленому місці, – невідомо.

Прикметно, що Маттіа Сорбі раніше працював військкором телеканалу російського міноборони «Звєзда». Зокрема, просував російську пропаганду про донецький аеропорт в 2014-му (відео тут).

Центр стратегічних комунікацій припускає, що Сорбі мав попередні домовленості з російськими військовими, які окупували Херсон.

Маттіа Сорбі відомий в Італії як гомофоб, противник біженців і пропагандист сумнівних ідеологій.

херсонщина російська пропаганда російські фейки

Знак гривні
Знак гривні