Глава Пентагону заявив про успіх України на полі бою й оголосив про новий пакет зброї від США

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив у четвер, що військова підтримка України з боку союзників дає плоди на полі бою.

Про це Остін сказав, відкриваючи зустріч у форматі "Рамштайн" в Німеччині, повідомляє "Європейська правда".

Очільник Пентагону заявив, що нині війна знову перебуває у ключовому моменті.

"Російські війська продовжують жорстоко бомбардувати українські міста та цивільних ракетним та артилерійським вогнем. Але українські сили почали свій контрнаступ на півдні країни. Вони інтегрують можливості, які всі ми надали, щоб боротись та відвойовувати свої суверенні території", – зазначив Остін.

"Зараз ми бачимо очевидний успіх наших спільних зусиль на полі бою. Щодня ми бачимо рішучість союзників та партнерів по всьому світу допомагати Україні чинити опір російській незаконні імперіалістичній невиправданій загарбницькій війні. Ми повинні розвиватися, оскільки розвивається боротьба", – додав Ллойд Остін.

Він наголосив, що "обличчя війни змінюється, як і місія цієї контактної групи".

fc3eebff-83d5-4522-ab7a-0be8216629a3.jpg

Міністр оборони США Ллойд Остін. Фото: PAP/EPA/RONALD WITTEK

"Ми працюватимемо разом, щоб навчити українські сили на довгострокову перспективу. Ми будемо працювати разом, щоб допомогти інтегрувати можливості України та зміцнити її спільні операції на довгострокову перспективу. Ми працюватимемо разом, щоб модернізувати нашу оборонно-промислову базу, щоб відповідати потребам України в довгостроковій перспективі, і ми працюватимемо разом над виробництвом та інноваціями, щоб задовольнити потреби України в самообороні в довгостроковій перспективі", – відзначив міністр оборони США.

Остін також повідомив, що США передадуть Україні військового обладнання ще на 675 мільйонів доларів. "Вчора президент схвалив новий транш пакета допомоги Україні вартістю $675 млн", – сказав Остін.

Новий пакет, за його словами, містить більше високоточних снарядів GMLRS для HIMARS, 105-мм гаубиці, артилерійські боєприпаси, протирадіолокаційні ракети HARM, автомобілі Humvee, протитанкову зброю, стрілецьку зброю та інше.

Зазначимо, що сьогодні агентство Bloomberg з посиланням на бюджетні документи, які опинилися в його розпорядженні, повідомило, що Пентагон надіслав Україні свої найточніші артилерійські снаряди Excalibur із GPS-наведенням, про що раніше не оголошувалося.

Міністерство оборони витратить 92 мільйони доларів зі схвалених Конгресом додаткових коштів "на закупівлю боєприпасів M982 Excalibur, переданих Україні на підтримку міжнародних зусиль із протидії російській агресії", йдеться у бюджетному документі минулого місяця.

Снаряд використовується в 155-міліметрових гаубицях  і був спільно розроблений Raytheon Missiles and Defence та BAE Systems Bofor. Excalibur з точним наведенням дозволяє командирам на полі бою точніше націлюватися на цілі. Згідно з документами, він має дальність дії 40,5 кілометрів.

союзники україна-сша західна зброя пентагон

Знак гривні
Знак гривні