Україні вистачить газу на зиму, але за однієї умови

Україна до опалювального сезону матиме достатню кількість газу за умови, якщо зима буде помірною. За прогнозами, до 15 жовтня в підземних сховищах буде приблизно 14,4 мільярда кубометрів газу.

Про це агенції Інтерфакс розповів гендиректор компанії «Оператор ГТС України» Сергій Макогон, повідомляє Бабель.

«Зараз у ПСГ (підземних сховищах газу) 13 мільярдів кубометрів газу. До 15 жовтня, за прогнозними розрахунками, буде приблизно 14,4 мільярда кубометрів. Із такими запасами реально пройти помірну зиму, оскільки на сьогодні споживання газу значно скоротилося», — заявив Макогон.

Водночас він акцентував на тому, що видобуток газу в Україні лишається надзвичайно важливим для того, щоб забезпечити всіх споживачів. Саме він у зоні ризику російських атак, тому українська сторона буде додатково імпортувати газ з Польщі, Словаччини та Угорщини.

Раніше повідомлялося, що ця зима очікувано буде найскладнішою за всі роки через вторгнення росіян. Голова НАК «Нафтогаз» Юрій Вітренко попереджав, що температура у приміщеннях буде на чотири градуси нижче за норму. Крім того, опалювальний сезон почнеться пізніше і закінчиться раніше, ніж зазвичай.

опалення газ

Знак гривні
Знак гривні