"Москва" і Зміїний даються взнаки. ЧФ РФ зараз майже ні на що не здатен – дипломат

Чономорський флот РФ зараз використовується лише як оборонна сила.

Ефективність і здатність до маневрування кораблів Чорноморського флоту РФ серйозно знижені. Про це на умовах анонімності сказав виданню Politico західний дипломат, повідомляє Цензор.НЕТ .

Йдеться про те, що утримання флоту у відкритому морі "серйозно обмежує можливості російської кампанії" на півдні України. Сам флот, що складається з невеликих ракетних корветів і фрегатів, десантних кораблів і шести підводних човнів, як і раніше, має понад 30 кораблів у морі або в порту. Однак їхня ефективність і здатність до маневрування серйозно знизилися після знищення "Москви" та відходу російських окупантів зі Зміїного.

Битва за Зміїний показала, що російський флот не мав відповіді на українські атаки, а відхід Росії від острова зробив її кораблі в морі ще більш уразливими для українських атак. Дипломат сказав, що "Зміїний дав їм (росіянам – ред.) трохи більше гнучкості, а тепер вони цього позбавлені. Втрата його ще більше знижує їхні тактичні можливості".

Західний дипломат заявив, що "російський Чорноморський флот розбитий і тепер використовується тільки як оборонна сила з періодичними ударами крилатими ракетами".

За його словами, російський флот "насправді мало що робить". Загалом керівництво флоту з початку війни "не змогло налагодити і виявило структурні недоліки флоту з точки зору підготовки, професіоналізму, дотримання техніки безпеки, здатності до адаптації".

війна чорноморський флот крейсер РФ зміїний

Знак гривні
Знак гривні