Ні за які гроші! Виробник каже, що нізащо не продаватиме РФ безпілотники Bayraktar

Турецька компанія Baykar заявила, що не має наміру продавати свої безпілотники РФ. Про це повідомив гендиректор компанії Халук Байрактар в інтерв'ю BBC, повідомляє Дзеркало тижня.

Він додав, що його компанія повністю на боці України і «ніщо не затьмарить співпрацю з Україною, незалежно від того, яку суму буде запропоновано».

Співпраця Baykar з Україною розпочалася ще до повномасштабного вторгнення РФ. Після того, як Москва анексувала український Крим і розпочала військову підтримку бойовиків на Донбасі, Київ почав шукати різні способи захисту.

«Системи Bayraktar використовуються в Україні з 2018 року. Водночас з Україною було підписано дуже важливі проекти в оборонній промисловості, які сприятимуть нашій співпраці у різних технологічних галузях», – заявив гендиректор компанії.

original (4).jpg

Гендиректор компанії Baykar Халук Байрактар

Халук Байрактар не приховує, що існують комерційні інтереси. Але, за його словами, пріоритетом для компанії є встановлення міцних відносин та розвиток співробітництва, яке принесе користь обом сторонам.

Директора також запитали, чи може його компанія передати безпілотники РФ, якщо Москва запропонує велику суму грошей. Він відповів, що у цій ситуації гроші не є пріоритетом.

«Гроші та матеріальні ресурси ніколи не були метою у нашому бізнесі. З Україною наша дружба та співпраця тривають уже багато років. Тому скільки б грошей нам не пропонували, чесно кажучи, не може бути й мови про те, щоб у цій ситуації передати їм їх [безпілотники Москві – ред.]. У цей період вся наша підтримка повністю на боці України, оскільки у нас дуже міцний зв'язок», – запевняє Халук Байрактар.

Він підкреслив, що Україна страждає від «дуже несправедливої, агресивної та необґрунтованої атаки».

туреччина Байрактар війна

Знак гривні
Знак гривні