Транспортна авіація Канади доставлятиме військову допомогу для України

Авіаційний загін канадських військ на Близькому Сході передислокується до Великої Британії. Як повідомляє Мілітарний, транспортна авіація Канади буде доставляти військову допомогу, яка призначена Україні.

C-130J Повітряних сил Канади. 2014 рік. Фото: galenburrows
C-130J Повітряних сил Канади. 2014 рік. Фото: galenburrows

Міністерство національної оборони Канади оголосило передислокацію двох транспортних літаків C-130J. Також передислокують пов'язаний з ними екіпаж наземної підтримки. Це стало необхідним у світлі поточних зусиль щодо постачання Україні зброї та боєприпасів.

Штаб аеротранспортного загону протягом кількох років базується у Кувейті під час операції Impact.

«Ми консолідували в Шотландії наш тактичний авіаційний загін C-130, щоб мати можливість надавати таку підтримку Україні в Європі і епізодично надавати підтримку на Близькому Сході, а також епізодично надавати підтримку в Африці», – сказав командувач штабу оборони Канади Вейн Ейр.

Військові транспортні літаки Канади — як C-130J, так і більші C-17s Globemasters — працюють понаднормово після того, як Росія здійснила вторгнення в Україну в лютому. Вони переправляли гуманітарну допомогу, військову техніку та боєприпаси до пунктів у Східній Європі, звідки їх можна було відправити через кордон в Україну.

C-130 Hercules – транспортний літак, розроблений фірмою Lockheed на початку 1950-х років. Станом на 2015 рік, було випущено понад 2,5 тисячі літаків понад 60 модифікацій. Hercules є основним тактичним військово-транспортним літаком у Повітряних силах багатьох країн.

C-130J на відміну від C-130E оснащений потужнішими двигунами T56 Серії IV, двомісною кабіною з бортовою електронно-вимірювальною апаратурою (EFIS).

канада допомога заходу авіація війна

Знак гривні
Знак гривні