Війна не буде короткою, а зміна режиму в РФ швидкою – посол Британії

Зміна режиму в РФ може розглядатися як довгострокова перспектива, впевнена британський посол Мелінда Сіммонс.

Про це вона заявила в інтерв'ю РБК-Україна.

"Важко побачити в російському ландшафті людину, яка могла б замінити Путіна, яка б одразу змусила українців почуватися безпечніше. Отже, що б ви не думали про зміну режиму чи політичні чинники, розширення можливостей російського народу чи будь-що з цього, очевидно, що для цього потрібен час", – сказала Сіммонс. Вона також підкреслила, що росіяни мають самі визначати своє майбутнє – так само, як і українці визначають своє.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс. (Фото: Віталій Носач/РБК-Україна)
Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс. (Фото: Віталій Носач/РБК-Україна)

З огляду на це, посол окреслила перспективи для України та для європейських країн:

"Я вважаю, що ми всі, українці та сусідні країни, європейські країни та інші, повинні визнати, що ми дивимося на довгострокову перспективу. І що ми всі маємо відповідно змінити свою політику, про що сказав наш міністр оборони Бен Уоллес і чому НАТО змінило та збільшило свою присутність у сусідніх з Україною країнах".

Мелінда Сіммонс додала, що частиною довгострокової стратегії є навчання для українських військових, а також навчання для всіх країн Балтії.

"Виклик для всіх полягає в тому, що ця війна не буде короткою... Йдеться про те, як стратегічно змінити ситуацію в довгостроковій перспективі. Щоб обороноздатність була відповідною цій новій загрозі. Україна здатна бути озброєною не тільки для того, щоб дати відсіч, але й змінити ситуацію з точки зору того, як Росія може думати про будь-яку майбутню загрозу. Я знаю, що це довгострокова справа, тому що на даний момент, без сумніву, ми всі знаємо, що Україна бере участь у екзистенційній боротьбі. Але ми повинні розглядати ці дві речі разом. Не лише те, що вам потрібно сьогодні чи вам було потрібно вчора. А й те, як надана вам зараз допомога може допомогти змінити можливість України захистити себе в майбутньому", – пояснила пані посол.

" Насправді ніщо не може бути кращим, ніж коли країна досягає певного рівня готовності – коли ворожа країна дивиться на неї двічі і думає: ні, мабуть, ми не будемо…" – додала Мелінда Сіммонс.

Інтерв'ю повністю доступне за посиланням.

британія путін війна РФ

Знак гривні
Знак гривні