ЗСУ "відмінусували" російську техніку на $16,6 млрд. Що РФ могла б зробити на ці гроші в умовах миру?

Нагодувати голодних, побудувати дитячі садочки і школи, подарувати 1,5 млн росіян білу "Ладу". На такі цілі могла б спрямувати країна-агресорка свої кошти, які були вкладені в знищену в Україні військову техніку.

Видання Forbes Ukraine порахувало, що вартість знищеної російської техніки, яку виставили до Дня Незалежності на Хрещатику в Києві, сягає $176 млн, передає Дзеркало тижня.

Загалом же за пів року війни ЗСУ знищили 12 142 одиниці російської військової техніки на $16,6 млрд. І це без урахування ракет, якими РФ щоденно атакує Україну.

4b5bTaYj47g8eh3X1qjpZg.jpg

Фото The Village

Найбільшою втратою армії РФ став флагман Чорноморського флоту з потужним озброєнням – ракетний крейсер «Москва» вартістю $750 млн.

До затоплення «Москви» найдорожчою втратою росіян був великий десантний літак Іл-76 за $86 млн, який сили ППО збили наприкінці лютого у небі над Васильковом на Київщині.

Третім за вартістю став великий десантний корабель «Саратов» за $75 млн, який був знищений у порту окупованого Бердянська, куди доправляв воєнну техніку.

Інфографіка Forbes Ukraine
Інфографіка Forbes Ukraine

У Forbes Ukraine не рахували вартість ракет, випущених по Україні, адже їхню точну кількість важко встановити. Однак вартість ракет, використаних Росією лише за два перші місяці війни (це близько 1300 ракет) оцінюється $7,5 млрд.

Тим часом у VoxCheck підрахували, що за ці гроші Росія могла б реалізувати низку проектів модернізації всередині країни, або ж просто подарувати майже 1,5 млн росіян омріяну білу «Ладу» без свідоцтва про смерть родича на війні в Україні.

Що можна було зробити за кошти, витрачені на техніку для війни в Україні:

Знак гривні
Знак гривні